5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Orman kadastro çalışmaları tam gaz

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, sorumluluk alanlarındaki ormanların yüzde 98'nin kadastrolarının tamamlandığını bildirdi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu ve Kadastro Mülkiyet Daire Başkanı Salih Kılıçaslan, Mersin'i ziyaret ederek orman kadastrosu ve 2/B uygulamaları ile diğer ormancılık faaliyetleri konusunda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından düzenlenen toplantıda konuşan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, Milli Ağaçlandırma Seferberliği ile ilgili Mersin'de çok başarılı çalışmalar yapılmakla birlikte odun dışı üretime yönelik sahaların tesis edilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Bu konunun kendilerini memnun ettiğini ifade eden Kurtulmuşlu, ayrıca standarda uygun yapılan üretim ile kriz ortamında ürünlerin satışından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise, 2008 yılında 4999 Sayılı yasa kapsamında 27 köy ve beldede 35 bin124 hektar ormanlık alan ile 3 bin 804 hektar 2/B alanının fenni eksiklik ve hatalarının düzeltilerek tescile hazır hale getirildiğini, bölge müdürlüğü sınırları içindeki ormanların yüzde 98'nin kadastrosunun tamamlandığını söyledi. Gözükara, ayrıca 410 bin 450 hektar ormanlık alan ile 8 bin 632 hektar 2/B alanının tescilini yaptırdıklarını, 2009 yılında 29 yerleşim biriminde 5831 Sayılı yasaya göre çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Gözükara, bunun yanında Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde 358 hektar bozuk sahada zeytin ve harnup ağaçlarında budama ile tekleme çalışması yaptıklarını ve bu alana odun dışı ürün veren defne, harnup, alıç, fıstıkçamı, badem gibi 60 bin adet fidan diktiklerini söyledi. Gözükara, sonbaharda ise köylüye gelir getirici bu çalışmalara ek olarak nergis çiçeği soğanları dikileceğini belirtti.

Mustafa Gözükara, endüstriyel odun üretiminde de piyasa taleplerine uygun üretim yaptıklarını, global krize rağmen ocak ve şubat aylarında 60 bin metreküp endüstriyel odun ile 80 bin ster kağıtlık, lif yonga, yakacak odun sattıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:20:13
Güncelleme :22 Şubat 2009 Pazar 00:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?