4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Orman Müdürlüğü'ne araç takviyesi

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE ARAÇ TAKVİYESİ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne, yangınlarla daha etkin mücadele amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 13 yeni araç, törenle hizmete girdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, törende yaptığı konuşmada, sorumluluk bölgelerinin birinci derecede yangına hassas bir bölge olduğunu hatırlatarak, yangın öncesi alınması gereken tedbirlerin en önemlilerinden birinin de personel eğitiminin yanı sıra ekipman desteği olduğunu vurguladı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 73 adet arazöz, 9 adet ilk müdahale aracı, yangın sezonunda 2 helikopter, 9 dozer, 6 greyder ve 75'in üzerinde hizmet vasıtası bulunduğunu dile getiren Gözükara, Orman Genel Müdürlüğü'nün koymuş olduğu program dahilinde, orman yangınları ile mücadelede en önemli unsurlardan birisini oluşturan ilk müdahale araçlarından 13 tane daha tahsis edildiğini kaydetti.

Gelen bu yeni araçları yangın hassasiyeti gözetilerek ilçelere dağıtılacağını belirten Gözükara,

"Araçlarımız 350 litre su alma kapasitesine sahiptir ve üzerindeki pompa sayesinde 20 bar su basabilmektedir. Ayrıca köpük kullanabilme özelliklerine da sahiptir. Çok seri hareket edebilme yeteneği sayesinde olası yangınlara kısa sürede ulaşabilmektedir. Aynı zamanda bu araçlarımız ile yangın sezonu sonrasında 'dumansız yangın' dediğimiz orman zararlıları ile mücadelede de yarı biyolojik ilaçlarla, ormanlarımızın ilaçlaması yapılabilmektedir. Orman yangınlarında en önemli unsurlardan biri, yangına en kısa sürede ulaşmak ve müdahale etmektir. Yeni alınan bu araçlar, bu konuda büyük avantaj sağlayacaktır" dedi.

Ormanların olduğu yerde mutlaka yangınların da olacağını dile getiren Gözükara, yaptıkları çalışmalar ve aldıkları önlemlerle, bu yangınları en az hasarla atlatmayı amaçladıklarını söyledi.

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE ARAÇ TAKVİYESİ
MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NE ARAÇ TAKVİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 12:32:05
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 12:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?