5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Orman muhafaza memuru ilgi gördü

BAYAN ORMAN MUHAFAZA MEMURU, BOZYAZI'DA İLGİ ODAĞI OLDU

Bozyazı İlçe Orman İşletme Müdürlüğü Kozağacı İşletme Şefliği'nde orman muhafaza görevlisi olarak staja başlayan 24 yaşındaki Derya Dimli, Bozyazı'nın ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin ilk bayan orman muhafaza görevlisi olma unvanına sahip olduğu belirtilen Dimli, erkek işi olarak bilinen orman muhafaza görevine severek talip olduğunu söyledi. Bin 500 rakımlı Elmakuzu köyünde sedir kozalığından tohum çıkarma işiyle uğraşan köylü kadınlarla birlikte çalışan Derya Dimli, babasının da orman muhafaza memurluğu görevinden emekli olduğunu belirtti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık Yüksek Okulu öğrencisi olan Derya Dimli, çocukluğundan beri doğa ile iç içe yaşadığını ifade ederek, "Doğayı, ormanı çok seviyorum. Babamın mesleğinden dolayı hep ormanla iç içe yaşadım. Bu işin okulu olduğunu öğrenince de severek kaydımı yaptırdım. Ülkemde bir ilki gerçekleştirdiğim ve baba mesleğini seçtiğim için çok mutluyum. Okula kaydımı yaptırmadan önce büyüklerimin, 'Kızım bu iş erkek işi sen yapamazsın. Görev esnasında orman içinde birçok şeyle karşılaşabilirsin' demesine rağmen mesleği severek seçtim" dedi.

Kozağacı Orman İşletme Şefi Ahmet Gürbüz de Derya Dimli'nin, bayanların da bu işi rahatlıkla yapabileceğini gösterdiğini belirterek bundan sonraki meslek hayatında kendisine başarılar diledi.

Orman işinde çalışan kadınlar ise yanlarında bayan orman muhafaza memurunun olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

BAYAN ORMAN MUHAFAZA MEMURU, BOZYAZI'DA İLGİ ODAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 12:31:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?