3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Orman yangınında ölenler için mevlit

MHP Mersin milletvekili Kadir Ural, oğulları Mevlüt Göktuğ ve Halit Göktürk Ural için sünnet düğünü yaptı. Gülnar ilçesinde çıkan ve iki kişinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle sünnet düğününde mevlit ve Kur'an okundu.

Silifke Köygülü Düğün Salonu'nda yapılan törene; Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, MHP MYK Üyesi Ahmet Barış, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Esenpınar Belediye Başkanı Şevket Yılmaz, Ayaş Belediye Başkanı Süleyman Koç, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Özdemir, Güzelyayla Belediye Başkanı Saim Koç ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Müzikli, eğlenceli olması planlanan düğün yerine, Gülnar ilçesinde çıkan yangın nedeniyle sade bir tören yapıldı. Gülnar'daki orman yangınında hayatını kaybedenler için Kur'an'ı Kerim okundu. Düğün, pasta kesiminin ardından atkı merasimi ile sona erdi.

Milletvekili Ural, "Gülnar'da çıkan yangında hayatını, evlerini, bağ, bahçelerini ve hayvanlarını kaybeden vatandaşların üzüntüsü nedeniyle sünnet düğününün müzikli eğlence bölümünü iptal ettik. Düğün davetiyelerinin daha önceden bastırılıp dağıtılması nedeniyle de düğünü iptal edemedik. 'Acıları ve tatlıları hep beraber yaşayacağız, bir çobanın ayağına diken batsa bile onun acısına ortak olacağız' demiştim. Gülnar ilçemizde ormanlarımız, ciğerlerimiz yanıyor. 2 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Evini, hayvanlarını, bağ bahçelerini kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsünü paylaşıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?