3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Orman yangınında 'şişe kırığı' şüphesi

Gülnar ilçesinde 7 Temmuzda başlayan ve dün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ederken, Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım yangına şişe kırıklarının neden olduğu ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara Gözükara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altında olduğunu, rüzgar nedeniyle kritik gördükleri dün geceyi sorunsuz atlattıklarını belirtti.

Gözükara, soğutma çalışmalarının yaklaşık 10 gün süreceğini söyledi.

Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım da, yangında annesi ve kızını kaybeden Fatma Bulut'un Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisine devam edildiğini belirterek, "yangında vücudunun çeşitli bölgelerinde 2. dereceden yanıkların oluştuğu Fatma Bulut'un doktorları 1 haftaya kadar taburcu edileceğini bildirildiler. Bulut'a daha sonra tarafımızdan estetik ameliyatı yaptırılacak" dedi.

Yangının nedeni

Yangının başladığı ilk anlardan itibaren etkili olan poyraz nedeniyle yangının hızla büyüdüğünü ve müdahale çalışmalarının güçleştiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yangın tamamen kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak Beydili köyü yakınlarında çıkan poyraz nedeniyle bölgeden dumanlar yükseliyor ve çalışmaları burada hızlandırdık. Söz konusu dumanlara ise küllerin altında kalan közlerin neden olduğunu düşünüyoruz. İlk belirlemelere göre yangına anız yakmanın neden olunduğu şüphesi ağırlıklıydı, ancak şu anki delillere göre yangına şişe kırıklarının neden olduğu şüphesi ağırlık kazanıyor. Net bir şey söylemek mümkün değil, fakat elimizdeki deliller bizi bu yönde çalışmaya götürüyor."

Yıldırım olayla ilgili gözaltının bulunmadığını da bildirdi.

Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım vatandaşlardan orman alanlarına şişe atmamaları çağrısında bulundu.

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 10:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir avuç genç IP: 88.253.36.xxx Tarih : 10.07.2008 15:39:11

1)2.akciğerimiz olan ormanlar giderek kül oluyor lütfen bu büyük sorunu çıkaran bilinçsiz insanla rbu çığlıklarımıza kulak verin küçük birşey sanmayın.oksijene tek biz değil herkesin ihtiyacı var.çünkü bu ülke bu memleket bizim.!!!! cansu taşçı6/a 2)sigaraları ormanlara atmayın.bu yangınları cıkartmayın.bu ülke hepimizin.1/a özgün taşçı.???? 3)bu yangınları yapmayın şişeleri sıgaraları atmayın.bu çevreyi havasız koymayın.lütfen büyükler bize büyük bir dünya bırakın.ozan uysal (7 yaşındayım)(özcan uysal 2.5 aylık) 4)küresel ısınma ülkemizi tehdit ederken bir de üstüne bilinçsiz şekilde buyangınların çıkması sonucu akciğerlerimiz ölüyor bizim bu konudaki görüşümüz büyüklerimizin biraz daha bilinçli davranarak buyangınlara sebep vermemesi yönündedir (bu görüş bölümünü açan kişilere teşekkür ederiz) iki kardeş