4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ormancıların tatbikatına tam not

VALİ GÜZELOĞLU'NDAN, ORMANCILARIN TATBİKATINA TAM NOT

Helikopter ile Mersin ve ilçelerini kuş bakışı inceleyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Silifke'de Ormancıların yangın tatbikatını izledi.

Yangın söndürme helikopteri ile bölgedeki eksiklikleri incelemek üzere değerlendirme gezisi düzenleyen Vali Güzeloğlu, Silifke'de Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Çamdüzü Orman deposunda mevsimlik yangın işçilerinin yangın söndürme tatbikatını izledi.

Vali Güzeloğlu'na Mersin İl Jandarma Alay komutanı Jandarma Albay Bedri Tuncer, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüzoğlu, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ve Orman İşletme Şefleri eşlik etti.

Arazözlerin köpük ve su ile söndürme çalışlarını yerinde inceleyen Vali Güzeloğlu, Yangın söndürme ekibinde bulunan mevsimlik işçilerimiz çok özverili bir şekilde çalışmaktadırlar" dedi.

Yangın ekibinde çalışan işçilerle sohbet edip onların sorunlarını dinleyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan ilçelerimize değerlendirme gezisi düzenledik. Öncelikle burada sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Milli servetimiz ve varlığımız ormanlarımızın korunmasında şüphesiz yangınlara karşı önlemlerin alınmasıyla bölge müdürlüğümüze bağlı olarak, işletmemizin ve buna bağlı olarak sizlerin ortaya koyduğu gayretlerin çok önemli katkıları var. Şüphesiz ki yangının çıkmaması en büyük arzumuz, amacımız hedefimiz yangının çıkmamasıdır. Çıktığı zamanda en kısa süre içerisinde müdahale ederek en az zarar ve hasarla atlatmak amacımız ve gayemiz budur. Bu amaçla orman teşkilatımızın ve bölge müdürlüğümüzün tüm çalışanları çok başarılı ve üstün bir gayret sarfediyorlar. Sizlerde bu ekibin bir parçasısınız. Arazöz ekibinden helikopter ekibine, dozer operatörüne ve her alanda çalışan yangın söndürme ekiplerimize varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Bu sene iyi bir sezon geçiriyoruz. İnşallah daha kötüsünü yaşamayız. Emeklerinize teşekkür ediyorum, hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Ormanların korunması konusunda herkesin hassasiyetini devam ettirmesi gerektiğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı açıklamada, "Teknolojik alt yapı güçlü bir kadroyla en kısa sürede müdahale edilerek çok çabuk ve çok kısa bir sürede yangınlarımızı söndürülmesini arzu ediyoruz. Biliyorsunuz Orman Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlükleri düzeyinde uydu takip sistemi ile tüm araçlarımızı çalışan ekiplerimizi ve personelimizi izleyebilecek alt yapı zenginliğine sahip. Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz de bu sistem içerisinde bütün ekiplerimizi, birimlerimizi hem takip etmek hem de alandaki yangın dahil tüm çalışmalarını direk izlemek şansına sahip. Tabi tüm bu teknolojik gelişmelerin yanı sıra değişmeyen bir gerçek de çalışan personelimizin özverili çalışması. İşçimizden işletme müdürlerimize, şeflerimize ve bölge müdürlüklerimize varıncaya kadar can siperhane çalışması. Vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin her hangi bir yangında yangına anında müdahale ederek katkı sağlamalarıdır. Hassasiyet sürüyor. İklime bağlı olarak zaman zaman çeşitli uyarılar yapıyoruz. Özellikle aşırı rüzgarın ve sıcaklıkların olduğu zamanlarda vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı da sürdürmelerini bekliyoruz. Ormanlarımız milli servetimiz. En büyük zenginlimiz,Yaşam alanımız, flora ve fauna dediğimiz hayvan ve bitki örtüsü yaşamı için hayati zenginliklerimizdir. Bunların korunması noktasında bu hassasiyetin sürmesini istiyoruz. Tüm orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

VALİ GÜZELOĞLU'NDAN, ORMANCILARIN TATBİKATINA TAM NOT
VALİ GÜZELOĞLU'NDAN, ORMANCILARIN TATBİKATINA TAM NOT
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 10:16:04
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 14:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?