2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ormanlarda iyileştirme çalışması

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, Toroslar'da bozuk ve verimi düşük ormanların iyileştirilmesi ile yeni ormanların tesisi çalışmalarının hızla sürdüğü bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada, 2008 yılında Toroslar'da 10 bin hektar bozuk ve verimsiz alanın rehabilite edilerek iyileştirildiğini, ayrıca Gülnar ilçesindeki yangın sahasında da doğal ve suni yolla 8 bin hektar gençleştirme ve ormanlaştırma çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmaları sırasında 7 bin hektar gibi çok geniş alanlarda iş makineleri ile toprak işlemesi yaptıklarını anlatan Gözükara, "Gülnar yangın sahasında 2 bin hektar civarında toprak işlemesi yapma çalışmalarımız devam ediyor. Bozuk ve verimsiz ormanları rehabilite ederken, orman içi ve kenarında yaşayan orman köylülerimizin gelirlerine katkıda bulunmak amacıyla bugüne kadar 5 bin hektar odun dışı ürün veren sahaları da iyileştirme kapsamına alarak defne, harnup, zeytin, fıstıkçamı gibi türlerin ihyasını sağladık. Ayrıca orman yangınlarına karşı tedbir olarak; yangının ilerlemesini yavaşlatan incir, dikenli incir, akasya, harnup, zeytin, kızılağaç, akçaağaç, çınar ve benzeri yapraklı türleri orman kenarlarına dikiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?