3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ormanlarda yangın riski azaltılıyor

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında almış oldukları önlemlerle birlikte yangın riskini de azalttıklarını söyledi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Mersin-Yeniköy arasında inşa edilen yamaç yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Mustafa Gözükara, alınan tedbirler kapsamında yangının çıkmasını önleyici bir misyon üstlenen yamaç yollarıyla birlikte söz konusu yolların kenarındaki yanıcı malzemelerin ve bölgedeki ağaçların budanması noktasında başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Gözükara, olası bir orman yangınının iç kısımlarına müdahale edilebilmesi için Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 yılında 50 kilometrelik yamaç yolu yaptıklarının bilgisini verdi. Yapılan yollarla birlikte yangınlara ulaşımın daha hızlı olmasını hedeflediklerini kaydeden Gözükara, Mersin merkeze bağlı Akarca köyünde yapımı devam eden su toplama çukuru çalışmalarını da yerinde denetledi.

Gözükara, yangına müdahale edecek olan arazöz ve helikopterlerin su ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yapımı süren su toplama çukurunun ihtiyacı olan suyun temini konusunda da, çukura yaklaşık bin 700 metre uzaklıkta olan dere içinde adeta gizli bir su kaynağının tespit edildiğini belirtti.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Göçüş Köyü sınırlarında bulunan su toplama havuzunu da gezen Mustafa Gözükara, havuzun inşaatının tamamlanmasıyla birlikte toplam 2 bin 500 tonluk bir suyun depolanacağını, böylelikle de bin adet arazözle birlikte 800 helikopterin söz konusu havuzdan su takviyesi yapabileceğini savundu.

Gözükara, özellikle genç ormanların bulunduğu yerlerde su havuzu ve su toplama çukuru yapımına önem verdiklerini, bu kapsamda da özel ve tüzel kişilere ait büyük havuzlara yönelik olarak da tespitlerde bulunduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:36:26
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 17:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?