5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ormanların imarı istihdam sağlıyor

ORMANLARIN İMARI İSTİHDAM SAĞLIYOR

Mersin'de, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, 176 kişinin Orman Bölge Müdürlüğü'nde geçici iş sahibi olduğu bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'Toplum Yararına Çalışma Programı' çerçevesinde, tüm giderleri İş-Kur Müdürlüğü'nce karşılanmak üzere Valilik, İş-Kur Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün müştereken yürüttüğü çalışma kapsamında 176 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Bu kişilerin 17'sinin Tarsus, 28'nin Mut, 30'nun Gülnar, 30'nun Silifke, 5'nin Anamur, 11'nin Bozyazı, 29'nun Erdemli ve 26'sının da Mersin Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalıştığını kaydeden Gözükara, işe alınanların rehabilitasyon, fidanlık ve yangın riskini azaltıcı ormancılık faaliyetlerinde çalıştırıldıklarını belirtti.

Gözükara, 15 Eylül'de başlayan çalışmaların 105 gün süreceğini ifade ederek, "Bu proje kapsamında hem yöre insanlarımız iş sahibi olmuş olacak hem de kurumumuzun ormancılık faaliyetlerine katkıda bulunacaklar. Ayrıca, çağımızın en büyük problemi olan küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede olumlu katkıları olacaktır" dedi.

ORMANLARIN İMARI İSTİHDAM SAĞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:47:01
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 14:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?