2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ortalığı kana bulayacaklardı

Mersin’de düzenlenen operasyonda, eylem hazırlığı içerisinde olan biri kadın 2 PKK’lı, bomba yapımında kullanılan bol miktarda malzeme ve silahla birlikte yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, istihbarat unsurları ile işbirliği ve bilgi paylaşımı çerçevesinde Toroslar Mahallesi’nde gerçekleştirdiği operasyonda, bölücü örgüt PKK’nın yurt dışı kampında bomba eğitimi verilerek Mersin’e gönderilen Hamdiye Doğan sahte kimlikli Derya kod adlı Hürriyet D. ile Mehmet Emin Ş., kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara ve ekonomik tesislere yönelik eylem hazırlığı içerisindeyken barındıkları evde yakalandı.

Teröristlerle birlikte 1 adet P.M. Baretta marka seyyar dipçikli otomatik silah, 1 adet 7.65 mm çapında susturucu ve şarjör, 132 adet 9 mm ve 7.65 mm çapında mermi, 537 gram plastik patlayıcı madde, 2 adet parça tesirli savunma tipi Rus yapımı el bombası ve 9 adet fünye, 11.40 metre uzunluğunda infilaklı fitil, patlayıcı madde ile doldurulmuş el yapımı bomba düzeneği, 24 adet elektrikli kapsül, 3 adet el yapımı elektronik devre ve çok sayıda elektronik devre parçaları, bomba düzeneği yapımında kullanılan ampermetre ve rulo halinde kablo, 6 adet bomba düzeneği yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış cep telefonu, 2 adet muhtelif bomba yapımını ve şemalarını gösteren kitapçık, 1 adet sahte kimlik, örgüte ait 135 milyon lira para ile çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan zanlılar, "Bölücü terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, patlayıcı madde bulundurmak, patlayıcı madde koymak, 6136 sayılı yasaya aykırı olarak ruhsatsız silah bulundurmak, terör amaçlı sahte kimlik temin etmek ve kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:44:45
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 15:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?