5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ortaöğretim kayıtları internetten

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kayıtların internet ortamında gerçekleştirileceğini söyledi.

'Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Değerlendirme Toplantısı', Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Büyükşehir statüsündeki toplam 16 ilde faaliyet gösteren ve sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu uygulamanın veli ve öğrenciler tarafından olumlu karşılandığını, bunun yanında da uygulamayla önemli bir başarıya imza atıldığını savunan Hasan Gül, internet ortamındaki kayıt işleminin 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nda da uygulanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Gül, "Bu uygulamayla ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırması amaçlanıyor. Bu amaçları gerçekleştirmek üzere; öğrencilerin, velilerin ikamet adreslerine en yakın genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmeleri asas alındı" dedi.

Öte yandan, genel ve mesleki liselere ön kayıtların 3 Ağustos 2009 tarihinde başlayacağı ve söz konusu başvurularınsa 28 Ağustos'ta tamamlanacağı bildirildi. Kesin kayıt tarihinin 7-18 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacağına dikkat çekilerek, genel liselerin ikametgaha en yakın yerde bulunan okula yapılmasının zorunlu olduğunu, meslek liselerinin de coğrafik olarak sınırlama olmadığını ve en az 10 tercih yapılarak kayıtların yapılabileceği açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 14:52:54
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?