2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Örtü altı kayısının kilosu 12 YTL

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen kayısının kilosu 12 YTL'den alıcı buluyor.

Yörede ilk ürünü hasat eden kayısı üreticisi Mücahit Aktan, 17 dönümlük serasında 550 adet kayısı ağacından 20 ton ürün almayı beklediğini, normal hasattan yaklaşık bir ay önce yaptığı ilk hasadın 100 kilo olarak gerçekleştiğini söyledi.

Aktan, organik tarımla yetiştirdikleri kayısının kaliteli ve lezzetli olduğunu belirterek, "Bölgede alternatif ürün arayan herkese kayısıyı tavsiye ediyorum. İlçe genelinde geçen yıl 300 dönüm olan bahçe miktarı bu yıl 400 dönüme ulaşırken, gelecek yıl 600 dönüm alana ulaşılması planlanan kayısının ilk hasat ürünleri İstanbul'a kilosu 50 YTL'ye gönderirken, ikinci hasat 12 YTL'den alıcı buldu" dedi.

400 dönüm arazide ekili bulunan kayısı ağaçlarından bu yıl 1700 ton kayısı üretimi beklediklerini anlatan Aktan, "Geçen yıla oranla bu yıl Silifke'de üretime başlanan erkenci kayısı 'Ninfa' ve 'Trinita' çeşitlerinden elde ettiğimiz ürün daha kaliteli ve daha verimli" ifadelerini kullandı.

Aktan, Silifke'de üretimi yapılmaya başlanan kayısıların tamamen organik tarım ürünü olduğunu, tabii hayvan gübreleriyle desteklendiğini ve tozlanmaların arılar vasıtasıyla yapıldığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 12:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?