5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

OSB heyeti toplandı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Silifke Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) daha iyi bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, "Bu bölge, yatırımcılar için cazibe noktası oluşturacağına inandığımız bir bölgedir" dedi.

Silifke OSB Müteşebbis Heyeti, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Silifke Kaymakamlığı'nda toplandı.
Toplantıya; Vali Aksoy'un yanı sıra Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları, İl Özel İdaresi Müdürü Vedat Güngör, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Belediye Meclis Üyeleri Ali Kıl, Mustafa Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Turgut, Mehmet Ali Özer ve Muhsin Açıkgöz katıldı.

Toplantıda 2008 yılı denetim raporu, 2008 yılı faaliyet raporu, kesin hesap ve bilanço yönetim ibrası ve 2009 yılı bütçesi görüşülürken, müteşebbis heyet üyelerinin karar defterine işlenmesi, müteşebbis heyet başkan ve başkan vekilinin seçimi, yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, Osman Oğuz'a iş denetim belgesi verilmesi talebi, Avukat Mehmet Güler'in OSB sınırları içerisinde bulunan 406, 416 ve 418 numaralı parsellerle ilgili talebi, Avukat Mehmet Güler'in OSB sınırları içerisinde bulunan 393 numaralı parselle ilgili talebi görüşülüp karara bağlandı.
Silifke OSB'de toplam gelir 2 milyon 339 bin 632 TL, toplam gider 2 milyon 167 bin 861 TL, 2009 yılına devir hesabı toplam nakit devri ise 171 bin 770 TL olarak belirlendi.

2009 yılı bütçesi satışlar, katılım payları, faiz gelirleri, diğer olağan gelirlerde toplam 3 milyon 791 bin TL, taşıtlar hesabı, hizmet üretim giderleri, proje giderleri, alt yapı inşaat giderleri, kamulaştırma giderleri toplamı ise 3 milyon 791 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, toplantı sonrası yaptığı konuşmada, Silifke OSB'nin yıllardan beri üzerinde çalışılan, fakat neticeye varılma noktasında bazı zorluklar yaşanılan bir sanayi bölgesi olduğunun altını çizerek, "Son 2 yıl içinde buraya öncelik ve ağırlık verdik. Ve Silifke OSB'nin hayata geçirilmesi yönünde önemli kararlar aldık, bunları da uygulamaya koyduk. En önemlilerinden birisi de kamulaştırma işlemleriydi. Ve kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması mülk sahiplerinin bedellerinin ödenmesi hususlarında bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Bunları müteşebbis heyet ortakları ile de görüşerek İl Özel İdaresi imkanlarından yararlanarak bir çözüme kavuşturduk" dedi.

Silifke OSB'yi daha iyi bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olacaklarını belirten Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre 4 dosya haricinde diğer kişilerle bu görüşmeler tamamlandı. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar organize sanayi bölgemizde 20 arsamızın satışı gerçekleştirildi. Tabii bundan sonra da diğer arsa satışlarını gerçekleştirmek ve eksik kalan alt yapılarımızı da tamamlamak sureti ile Silifke OSB'yi daha iyi bir noktaya taşımak gayreti içinde olacağız. Bu bölge yatırımcılar için cazibe noktası oluşturacağına inandığımız bir bölgedir. Konya, Karaman, Mut'un denize çıktığı bir bölgedir. Taşucu Limanı'na bağlı ve bu bölgede de özellikle ithalat-ihracat yapabilecek yatırımcılar bakımından da önemli bir avantajın sağlanacağı bir bölge olarak da görüyoruz. Bugün burada alacağımız kararlarla da Silifke OSB'yi daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Ben bu noktaya gelinceye kadar emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımızı en hızlı şekilde gerçekleştirip, oradaki yatırımların daha hızlı bir şekilde meydana gelmesini sağlayacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 09:56:56
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 10:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?