5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ÖSS için 12 saat yol yaptı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Suphi Onaç, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) yaşadığı yerden 12 saat uzaklıktaki Mersin'de girdi.

ÖSS Mersin'de sorunsuz olarak tamamlanırken, bazı öğrencilerin sınava girebilmek için çok uzak mesafelerden gelmesi tepkilere neden oldu. Bunlardan biri de Silopi Lisesi mezunu Suphi Onaç oldu.

3. kez ÖSS'ye giren Onaç, sınav yeri için ilk tercihi Şanlıurfa olmasına rağmen dolu olduğu gerekçesiyle sınava tercihinde ikinci sırada yer alan Mersin'de girdi. Mersin'in Batıkent Mahallesi'ndeki Necati Bolkan İlköğretim Okulu'nda sınava giren Suphi Onaç, otobüsle 12 saatlik yolculuk yaptıktan sonra Mersin'e gelebildiğini söyledi. Sınav için 2 gün önceden yola çıktığını ifade eden Onaç, "Silopi'den benim gibi 20 öğrenci Mersin'e gönderildi. Benim burada akrabalarım olduğu için 2 gün önceden geldim. Tabii ki çok zor oldu. Adresi bilmiyoruz, yolu bilmiyoruz, yabancı bir şehir" dedi.

Kendisinin diğer arkadaşlarına göre şanslı olduğunu, çünkü akrabaları sayesinde sınava gireceği okula daha önceden gelip keşif yaptığını kaydeden Onaç, "Ama herkes için durum aynı değil. Uzun bir yoldan geliyorlar ve sınav stresinin yanında bir de yol yorgunluğu oluyor. Bu durum da tabii ki bizleri psikolojik olarak etkiyor" diye konuştu.

Onaç, her şeye rağmen sınavının iyi geçtiğini ve başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan aynı okulda sınava giren Diyarbakır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü mezunu Yasemin Dündar (24) da, 1 yıldır öğretmenlik ataması beklediğini, ancak ataması yapılmayınca yeniden şansını denemek için sınava girdiğini söyledi. Dündar, iyi bir netice geldiği taktirde öğretmenlikten vazgeçerek Eczacılık Fakültesi'ne kayıt yaptırmayı istediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:22:56
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 16:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semihhh IP: 88.229.0.xxx Tarih : 14.06.2009 18:12:31

şırnakta sınava girilmiyormu ki bu arkadaş mersinde sınava giriyor........