8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

ÖSS'ye engel yok

Bu yıl Mersin genelinde 11'i engelli olmak üzere toplam 30 bin 565 öğrencinin ÖSS'ye gireceği bildirildi. 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, 17 Haziran Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) öğrencilerin istediği sonucu elde edememelerinin 'dünyanın sonu' anlamına gelmediğini belirterek, "İnsan istedikten sonra, mücadele ettikten sonra mutlaka bunun karşılığını alır. Bir sınavı kazanamayarak pes etmek, Türk gençliğine yakışmaz" dedi. 

Ersoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSS'ye girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, sınav günü Mersin halkını ve araç sürücülerini gürültü yapmamaları konusunda uyardı. ÖSS'nin, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için yeni bir değişimin başlangıcı olduğunu ve günlük uygulanan sistem içerisinde de önemli bir basamak olduğunu belirten Ersoy, ancak bu basamak aşılamadığı takdirde, 'hayatın sonu' anlamına da gelmediğini vurguladı. 

Sınavların, öğrencilerin hayatlarını tanzim etmelerinde, önemli bir eşik olarak görüldüğünü ifade eden Ersoy, "Haliyle bu durum, öğrencilerimizde ve ailelerimizde ister istemez kaygı ve stres oluşturur. Bunun giderilmesi için yıl içerisinde eğitim kurumlarımız, rehber öğretmenlerimiz, uzman arkadaşlar zaman zaman ailelere ve öğrencilere yönelik olarak değişik çalışmalar yaptılar. Bunların tamamı kaygıları aşağıya çekmek için yapılan çalışmalardır. Ayrıca zaten girdiği bir sınavı kazanamayınca pes etmek, Türk gençliğine yakışmaz" diye konuştu.

Bu yıl Mersin genelinde 11'i engelli olmak üzere toplam 30 bin 565 öğrencinin ÖSS'ye gireceğini açıklayan Ersoy, "Öncelikle bütün öğrencilere başarılar diliyorum. 17 Haziran'da yapılacak olan ÖSS'de halkımızı ve özellikle sürücülerimizi gürültü yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü bu konuda gerekli önlemleri alacaklardır. Halkımızın da gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 16:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?