4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Otellere turist dopingi

OTELLERE ORTADOĞULU TURİST DOPİNGİ

Dizilerle başlayan Türkiye merakı ve ardından vizelerin kalkmasıyla Ortadoğu'dan gelen turist sayısındaki artış, Mersin'de otellerin ve bölge esnafının yüzünü güldürdü. Suriye başta olmak üzere, Ürdün ve Lübnan'dan gelen turist sayısı da gün geçtikçe artıyor. Kurulan bağ adeta turizm de çıtanın yükseleceğini müjdeliyor.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda yüzde 100 doluluğa ulaşan otellerden Royal Sebaste'in Müdürü Ebru Sargındağ, Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesindeki otellerinin bayram süresince tamamen dolduğunu belirterek, "Türk dizilerinin Ortadoğu girmesiyle, Türkiye'ye karşı başlayan merak ve ardından ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle de her geçen gün güçlenen turizm bağı, otelcilerin olduğu kadar yöre insanını ve esnafının da yüzünü güldürüyor" dedi.

Bayram tatilinde Suriye, Lübnan ve Ürdün'den olmak üzere 300 Ortadoğulu turisti ağırladıklarını ifade eden Sargındağ, "Ortadoğu ile gelişen bağlar sayesinde bölgeye gelmek isteyen turist sayısının her geçen gün arttığı gözleniyor. Yılda 30 bin turist olmak üzere 5 yıl için toplam 150 bin Ortadoğulu turistin otelimizde konaklaması amacıyla bir ön görüşmemiz oldu. Bu tür çalışmaların turizmin gelişmesi adına önemli adımlar olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriyeli turistlerden Merve Mısri Türk dizilerin Ortadoğu'da yayın yapan televizyon kanallarında yerini almasıyla Türkiye'ye büyük bir merakın olduğunu belirterek, "Bizlerde bu merakla Türkiye'ye geldik. Bulunduğumuz kafileden 300 kişi tatilini Mersin'de geçirmeyi tercih etti" dedi.

Türkiye'yi çok beğendiklerini ve yeniden gelmeye can attıklarını ifade eden Mısri, "Yöredeki doğal güzellikleri, Kızkalesi'ni çok beğendik. Türk yemekleri çok lezzetli, insanları cana yakın. Doğada tüm renkleri görmek mümkün. Türkiye insanı cezbeden bir ülke" şeklinde konuştu.

OTELLERE ORTADOĞULU TURİST DOPİNGİ
OTELLERE ORTADOĞULU TURİST DOPİNGİ
OTELLERE ORTADOĞULU TURİST DOPİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 13:28:00
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 14:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?