4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Oto galeriler şehir dışına çıkıyor

İKİNCİ EL OTO GALERİLERİ ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

İkinci el otomobil satışı yapan galeriler, artık şehir merkezinde faaliyet gösteremeyecek. Galeriler için şehir merkezi dışında 'site' tarzında yeni alanlar oluşturulurken, konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılması için de İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere genelge gönderildiği kaydedildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık tarafından organize edilen, Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) ve Mersin Otomobil Satıcıları Derneği (MODER) tarafından da desteklenen; 'Mersin 4. Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı' kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yenişehir Fuar Merkezi'nde 7 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen fuarın açılış töreninde yapılan konuşmalardaysa ikinci el otomobil galerilerinin şehir dışına taşınması konusu gündeme getirildi.

İkinci el otomobil satışı yapan galerilerin, şehir dışına taşınmasına yönelik olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından tüm valiliklere olduğu gibi kendilerine de bir genelge gönderildiğini anlatan

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ikinci el otomobil satışı yapan galerilerin, şehir dışına taşınmasına yönelik olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından tüm valiliklere olduğu gibi kendilerine de bir genelge gönderildiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak kentte önemli çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Aksoy, yapılan görüşmelerin ardından merkez ilçe Toroslar'da söz konusu galeriler için bir alan tahsis edildiği bilgisini verdi. Bu konuda belirlenen arazide gerekli imar çalışmaların tamamlandığını ve inşaata hazır hale getirildiğini söyleyen Aksoy, bu tür işletmelerin tahsis edilen bölgeye yerleşmeleriyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde gereken çalışmaların da yapılacağını dile getirdi.

"MERSİN GENELİNDE 120 BİN İKİNCİ EL OTOMOBİL SATAN GALERİ VAR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise yapılan ortak çalışmalar kapsamında oto galericiler için Toroslar'da 100-150 dönümlük bir alanın imar planlarına da işletildiğini ifade ederek, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından kent merkezinde yer alan galericilerin şehir dışına çıkartılacağının altını çizdi. Mersin ile ilgili olarak yürütülen 'Ulaşım Master Planı' hakkında da bilgi veren Özcan, bu noktada da planın; trafik sorununun çözülmesi noktasında neyin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda kendilerine yol göstereceğini ifade etti. 'Ulaşım Master Planı' ile ilgili çalışmaları önemsediklerini kaydeden Özcan, bu konudaki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy da, bugün gelinen noktada Mersin genelinde yaklaşık 120 bin ikinci el otomobil satışı yapan galeri bulunduğu bilgisini vererek, bu noktada da kentte 'Galericiler Sitesi'ne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Kent merkezi dışında insanların rahatlıkla ulaşabileceği bir alanda oluşturulacak olan sitenin, sektörde faaliyet gösteren işletmelere de katkı sunacağını belirten Gürsoy, bu noktada da gereken çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Gürsoy, ikinci el otomobil satışlarının arttırılması amacıyla MTSO'dan gerekli desteği alabilmeleri halinde gelecek yıl; 'İkinci El Otomobil Fuarı' adı altında bir organizasyon düzenlemeyi düşündüklerini açıkladı.

İKİNCİ EL OTO GALERİLERİ ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:51:01
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?