3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Oto hırsızlık şebekesi çökertildi

Mersin'de, oto hırsızlık şebekesine yönelik sürdürülen çalışmalarda, yurt genelinde 16 ayrı oto hırsızlığı olayına karıştıkları ileri sürülen 9 kişi ile birlikte, 3 çalıntı ve 1 adet çenç yapılmış otomobil ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Mersin kent merkezinde oto hırsızlığı olaylarının artması üzerine, yapılan istihbari çalışmalar sonucu B.İ. adlı şüphelinin liderliğindeki suç örgütünün Mersin ve yurt genelinde oto hırsızlığı yaptıklarının belirlendiğini bildirdi.

Şebeke elemanlarının yakalanması için 30 Haziran 2008 tarihinde projeli çalışma başlatıldığını ifade eden Ekizer, yaklaşık 2 ay süren çalışma kapsamında başta Mersin merkez olmak üzere Silifke, Ankara, Hatay, Niğde ve Aksaray'dan toplam 16 ayrı oto hırsızlığı olayına karıştıkları belirlenen 9 kişinin, 3 adet çeşitli markalarda çalıntı oto ile 1 adet motor ve şase numaraları değiştirilmiş oto ele geçirildiğini belirtti.

Ekizer, çalışmalar sırasında ayrıca 1 şebeke mensubunun da suçüstü yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını kaydetti. Yakalanan 9 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, üye olmak ve örgüt adına birden fazla oto hırsızlığı yapmak" suçundan bugün adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ÇETİNKAYA IP: 85.98.131.xxx Tarih : 29.08.2008 18:30:39

allah rızası için benim motorumuda bulun sayın emniyet görevlileri. allah bu hırsızların belasını versin