3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Otobüsler bayramda ücretsiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kurban Bayramı tatili boyunca belediyeye ait otobüslerin ücretsiz yolcu taşıyacağını bildirdi.

Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili sebebiyle vatandaşlar ve personel ile bayramlaşan Başkan Macit Özcan, tüm Mersinlilerin huzurlu ve rahat bir bayram tatili geçirmesini diledi. Kurban Bayramı tatili süresince Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Teşkilatı, MESKİ, Otogar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Otobüs Müdürlüğü ve Mezarlık Müdürlüğü gibi birimlerde her türlü önlemin alındığını ve hazırlığın yapıldığını belirten Özcan, Mersin halkının huzurlu ve rahat bir bayram tatili geçirmesi için bu birimlerin nöbetçi ekipler aracılığı ile 24 saat görev başında olacaklarını ifade etti.

Başkan Özcan, Kurban Bayramı tatili süresince de Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarının arife günü saat 12.00'den bayramın son günü gece 24.00'e kadar ücretsiz çalışacaklarını kaydetti. Özcan, ayrıca bayram süresince mezarlık içerisinde yaşlı ve hasta ziyaretçiler için ücretsiz servis araçlarının hizmet göreceğini sözlerine ekledi.

Başkan Özcan açıklamasının sonunda, "Tüm Mersin halkının Kurban Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, her günümüzün bayram coşkusu ve sevinci içerisinde geçmesini temenni ederim" dedi.

AKDENİZ Belediye Başkanı Türk'TEN KUTLAMA

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de bayram dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. Türk, mesajında, "Bayramlar, her renk ve kültürden insanımızın kaynaştığı kutsal günlerdir. Bayramlar, yeni umutlar ve başlangıçlar için bir fırsattır. Bu günlerde sevgi duyguları pekişir, küskünlük ve dargınlıklar unutulur. Çünkü bayramların özünde barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2013 Cuma 17:56:48
Güncelleme :18 Ekim 2013 Cuma 09:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?