4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Otogalericiler tek sitede toplanacak

OTOGALERİCİLER TEK BİR SİTEDE TOPLANACAK

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, emlak beyan değerinden satılmak üzere kentte ikinci el otomobil satışı yapan galericiler için merkez ilçe Toroslar'da bir 'Galericiler Sitesi' kurmak istediklerini söyledi.

Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, beraberindeki Genel Sekreter Abdurrahman Çokgünlü ve Sayman Şahin Kabadayı ile birlikte Hamit Tuna'yı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Kış, Mersin genelinde ikinci el otomobil satışı gerçekleştiren galericilerin tek bir site çatısı altında toplanması adına yürütülen çalışmaların kent adına oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Tuna da, 'Oto Galericiler Sitesi' ile ilgili olarak çok ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını vurgulayarak, bu konuda da başta Mersin Valiliği olmak üzere Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) ile ortak bir çalışma içinde bulunduklarını anlattı. Hamit Tuna, ikinci el otomobil galericileriyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nca genelge hazırlandığını da hatırlatarak, bu noktada da emlak beyan değerinden satılmak üzere galericilere böylesi bir siteyi kazandırmanın çabası içinde olduklarını dile getirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile de bir araya gelen Hüseyin Kış, özellikle Mersin'in doğu girişinin durumunun çok kötü olduğunu vurgulayarak, ilçe sınırları içerisinde bulunan bu girişin daha güzel bir hale getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma başlatılması gerektiğinin kaydetti. Kış, "Bir kentin girişinin hayvan barınağı gibi kullanılıyor olması çok üzücü" dedi.

Kentin doğu girişiyle ilgili olarak bir dizi çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Fazıl Türk de, şunları kaydetti:

"Tüm hayvanların belli bir bölgede bir arada tutulacağı ve satışlarının tek yerden yapılacağı hayvan pazarının çalışması içerisindeyiz. Kısa süre içerisinde bunu tamamlayarak kentin Adana girişi olarak tabir edilen doğu girişindeki hayvancılarımızı düzenlediğimiz o bölgede toplayacağız."

OTOGALERİCİLER TEK BİR SİTEDE TOPLANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 12:38:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 12:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?