4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Otomobil fener alayına daldı!

OTOMOBİL FENER ALAYINA DALDI

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Fener Alayı'na katılan vatandaşların arasına daldı.

Kazada, aralarında Bozyazı Kaymakamı'nın kızının da bulunduğu 4 kişi yaralanırken, olay yerine gelen kaymakam, kızının yaralandığını öğrenince fenalaştı.

Edinilen bilgiye göre kaza, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde meydana geldi. '30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kapsamında Öğretmenevi önünde başlayan 'Fener Alayı'na katılan vatandaşlar, belediye bandosu eşliğinde yürüyüşe geçti.

Aralarında Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'ın da bulunduğu grup, komutanlık binası önüne geldi. Vatandaşlar, trafiğe kapalı olan cadde üzerinde davul zurna eşliğinde eğlendiği esnada, ehliyeti olmadığı öğrenilen Halil Bal (19) yönetimindeki 33 LR 828 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu komutanlık binası önündeki fener alayına katılan gruba çarptı.

POLİS KAÇAN SÜRÜCÜYÜ DURDURABİLMEK İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTI

Kazada aralarında Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam'ın kızı Ece Sağlam (12) ile birlikte İlçe Nüfus Müdürü Yusuf Ziya Yurdaarmağan'ın kızı Yaren Yurdaarmağan (12), Tayfun Şen (9) ve Saniye Kılıç (31) adlı bir vatandaş yaralandı.

Kazaya neden olan Halil Bal, aracıyla olay yerinden hızla uzaklaşmaya başladı. Polis, Bal'ı durdurabilmek için havaya 4 el ateş açtı.

Bu arada sesler üzerine olay yerine gelen Kaymakam Sağlam, kızının yaralandığını görünce fenalaştı. Fenalaşan Sağlam'a, kızının da götürüldüğü Bozyazı Devlet Hastanesi'nde müdahalede bulunulurken, Ece Sağlam'ın daha sonra Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavisine burada devam edildiği öğrenildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanedeki tedavilerinin ardından da taburcu edildiği bildirildi.

Öte yandan, aracıyla olay yerinden hızla uzaklaşan Halil Bal'ın peşine düşen polis, kısa süreli bir takibin ardından Bal'ın kullanmış olduğu otomobili, Bozyazı İlköğretim Okulu'nun inşaatında hafriyat makinesine çarparak durmuş vaziyette buldu. Ancak Bal'ın izine rastlayamadı. Çevrede geniş kapsamlı bir arama çalışması başlatan polis, Halil Bal'ı yakalamayı başardı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

OTOMOBİL FENER ALAYINA DALDI
OTOMOBİL FENER ALAYINA DALDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 11:41:01
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 14:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?