3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Otomobil kundakçıları kameraya takıldı

Mersin'de, daha önce 3 aracı kundaklanan otomobil sahibi, 4'üncü otomobilini yakan şahsı kurduğu kamera sistemi ile tespit ederek yakalattı.

Mersin'de, İnönü Mahallesi, 1401 Sokak'ta oturan Osman Baki ve akrabalarına ait 3 araç, mayıs ayında kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı.

Bunun üzerine harekete geçen Baki, zanlıyı yakalamak üzere evinin önündeki parka kamera sistemi kurdu. Zanlı, 4'üncü aracı yakarken kurulan kamera sistemi ile saniye saniye görüntülendi.

Elinde benzin bidonu ile sabah 04.30 sıralarında parka gelen şahıs, çevrede kimsenin olmadığını gördüğü anda aracın önüne benzin dökerek ateşe verdikten sonra izini kaybettirdi. Araçta çıkan yangın vatandaşların yardımı ile kısa sürüde söndürülürken, otomobilde önemli derecede hasar meydana geldi.

Baki'nin kamera kayıtlarını soruşturmak üzere alan polis, zanlıya kısa sürede ulaştı. Polisin yaptığı çalışmalarda, kamera kayıtlarındaki kişinin hırsızlık suçundan sabıkalı Erdal Y. olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz haziran ayında yakalandığında, "Ben alkol alıp esrar içtim. Sonra kafaya koydum, 'Bir araba yakacağım' dedim. Benzinlikten benzin alıp aracın üzerine dökerek yaktım. Araç sahibini tanımıyorum" diyerek suçunu itiraf eden zanlı, tutuklandı. Mersin 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve hakkında 6-13 yıl arasında ağır hapis cezası istenen Erdal Y., 1 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Evinin önünde araçları yanan ve sanıkları kurdurduğu kamera sistemi ile yakalatan işadamı Osman Baki, yaklaşık 100 bin YTL tutarındaki araçlarını yakan Erdal Yüksekdağ'a 1 yıl ceza verilmesini yetersiz bularak davaya itiraz edip temyize gideceğini söyledi.

İşadamı Baki, evlerinin önünde yaşadıkları kundaklamalar nedeni ile huzurlarının ve can güvenliklerinin kalmadığını belirterek, "Duruşma sırasında suçunu itiraf eden Erdal Y.'ye 1 yıl ceza verildi. O sadece bize zarar vermedi, aynı zamanda milli servete zarar verdi. Ona verilen cezayı az buluyorum. Bu nedenle de davaya itiraz edeceğim. Yaşadıklarımız nedeni ile ailece huzursuz durumdayız. 1 yıllık mahkumiyet sonrası cezaevinden çıkarsa yine aynı şeyleri yaparak hepimizi huzursuz eder" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?