9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Otomobil Tır'ın altına girdi

Mersin'de bir otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre kaza, Mersin-Adana TEM Otoyolu eski serbest bölge gişeleri girişinde meydana geldi. Mustafa Tartar'ın kullandığı 33 P 4271 plakalı otomobil, bağlantı yolundan otobana giriş yapan Mehmet Dönmez yönetimindeki 80 FN 780 plakalı TIR'la çarpıştı. Kazada TIR'ın dorsesinin altına giren otonun sürücüsü ile ön koltukta bulunan Mehmet Kuman araç içinde sıkıştı.

Arka koltuktaki Vedat Kündül ise kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Araç içinde sıkışan şahıslar, vatandaşların da yardımıyla uzun süre bulundukları yerden çıkarılmaya çalışıldı. Araç sürücüsü Mustafa Tartar, yapılan çalışmalar sonrası bulunduğu yerden çıkarılarak ambulansla hastaneye götürülürken, yanındaki Mehmet Kuman'ın kurtarılması bir hayli güç oldu.

Kaza yerinde toplanan kalabalık, şahsı kurtarabilmek için bir yandan TIR'ın dorsesini altına koydukları kriko ile kaldırmaya çalışırken, diğer yandan bir başka kamyonun kasası ile itmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden güçlükle çıkarılarak Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kuman, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.


Durumu ağır olan sürücü Mustafa Tartar'ın Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 16:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?