4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Oy kullananlara molotoflu saldırı

MERSİN'de Anayasa referandumu için oy kullanmaya gelenleri engellemek isteyen yüzleri maskeli grup, okul önünde otomobil ve kamyoneti molotof kokteyli atarak yaktı. Yanan otomobildeki baba ile oğlu son anda kurtarıldı.

Doğu ve güneydoğu illerinden göçüp gelenlerin yoğunluklu yaşadığı Hal Mahallesi'ndeki Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünde saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda yüzleri maskeli 20 kadar gösterici terör örgütü PKK lehine sloganlar atıp, oy kullanmaya gelenleri engellemek istedi. Bu sırada korsan göstericiler ellerindeki taş ve molotof kokteylleri okul önündeki taşıtlara attı. 33 HE 733 plakalı otomobil ve 33 RK 288 plakalı kamyonet alevler içinde kaldı. 33 HE 733 plakalı otomobilin sürücüsü Hamza Kumru, oy kullanmak için geldiği sırada terör örgütü PKK lehine slogan atan yüzleri maskeli grubun önce aracını taşladığını, ardından molotof kokteyli atıp, yaktığını, aracın içindeki çocuğunu son anda kurtardığını anlattı.

Göstericiler, ara sokaklara kaçarken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Güvenlik önlemleri arttırılırken yanan araçlar Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. BDP Mersin yöneticileri de okula gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 12:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?