4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öz kardeşi dolandırdı

ÖZ KARDEŞİ TARAFINDAN DOLANDIRILDI

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Tapu Sicil Müdürlüğü'nde vasıfsız işçi olarak çalışan bir kişi, öz kardeşi tarafından kendi adına nüfus cüzdanı çıkarılarak dolandırıldığını iddia etti. Kardeşi hakkında suç duyurusunda bulunan şahıs, kardeşinin kendisini bankalara ve esnafa binlerce lira borçlandırdığını öne sürdü.

Mersin'de bir arkadaşının yanına gelen Edip O. (37), kardeşi tarafından dolandırıldığını, Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturan ablasını ziyaret ettiğinde öğrendiğini söyledi. Tayin işi için Ankara'ya gittiğini, dönüşte de İnegöl'deki ablasını ziyaret ettiğini anlatan Edip O., burada öz kardeşi M.O. tarafından dolandırıldığını öğrendiğini belirtti.

Kardeşinin İnegöl'de, kendi nüfus bilgilerini kullanarak bir muhtarın yardımıyla sahte nüfus cüzdanı çıkardığını iddia eden Edip O., "Benim adıma düzenlenmiş olan bu sahte nüfus cüzdanıyla bir bankadan kredi kartı çıkartmış ve yaklaşık 2 bin liralık alış veriş yapmış. Ayrıca, İnegöl'deki birçok esnaftan alış veriş yapmış. Bunu öğrenip kendisini bulmaya çalıştım, ancak ortadan kaybolmuştu. En son İstanbul'a gittiğini duydum, burada da yine benim adıma bir araba almış ve senet karşılığı borçlanmış" dedi.

Kardeşinin tam bir suç makinesi olduğunu iddia eden ve 12 yıldır kendisiyle görüşmediğini söyleyen Edip O., son yaptıklarını öğrendikten sonra İnegöl'de Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiğini ifade ederek, "Daha fazla mağdur duruma düşmeden adıma sahte olarak düzenlenen nüfus cüzdanının seri numarasını ilgili nüfus müdürlüğüne bildirilerek sistemden çıkarılmasını istedim. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na da dilekçe göndererek sahte nüfus cüzdanı ile alınan kredi kartlarının iptal edilmesini istedim. Öz kardeşim olan bu şahıs son derece tehlikeli. Daha fazla zarar vermeden yakalanmasını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 16:35:04
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 17:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?