4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Özcan, MHP adayına yüklendi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'de çöp sorununun uzamasına ve Toroslar'dan çöpün kalkmasına engel olanların başında, bugün MHP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Tat'ın geldiğini ileri sürdü.

Seçim çalışmalarına kent merkezi ve mahallelerde halkla buluşarak devam eden Özcan, MHP adayına yüklendi. Seçim meydanlarında yalan ve boş vaatlerle halkı kandırmaya çalışan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat'ın, daha düne kadar çöp meselesinin çözüme kavuşmaması için çaba harcadığını iddia eden Özcan, "Çöpü Toroslar'dan kaldırarak yeni yere taşıma girişimimize karşı çıkanların arasında MHP'li Yenitaşkent ve MHP'li Bağcılar Belediye başkanları yer almaktaydı. MHP'li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, sanki bu problem kendi bölgesinde yaşanmıyor gibi sessiz bir şekilde gelişmeleri sadece izledi.

O dönem MHP İl Başkanı olan Mahmut Tat ise tüm MHP'li meclis üyelerini toplayarak, 'çöp sorununun çözülmesini engelleyemezsek, Macit Özcan'dan seçimleri alamayız. O yüzden çöp sorununun çözümünü elimizden geldiğince geciktirmeliyiz ki, seçimden önce bunu siyasi malzeme olarak kullanalım' dedi. Peki ben MHP'lilerin arasında geçen bu konuşmaları noktasına, virgülüne kadar nerden biliyorum? Biliyorum, çünkü tüm bu konuşulanları, bu toplantıya iştirak eden MHP'li meclis üyeleri bize anlattı. Mahmut Tat, siyasi geleceği için Toroslar halkının sağlığını hiçe saymıştır ve o dönemde sergilediği kirli siyasetin unutulacağını zannediyor. Bu kirli siyasetten medet umanların bizleri eleştirmeye hakkı olmadığı gibi, bu aday en büyük tokadı 29 Mart seçimlerinde Toroslar halkından ve MHP'li vatandaşlarımdan yiyecek" dedi.

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat'ın, adaylık sürecinde yapmayı vaat ettiği hayal ürünü projelere, programına katıldığı gazeteciler ile televizyoncuların bile güldüğünü savunan Özcan, "Memlekette fabrikalar iş yapmadığı için kapatılırken, bu arkadaşımız belediye başkanı olursa fabrikalar kuracağını söylüyor. Yine aynı şekilde birçok işletme işçi çıkartırken, bu arkadaşımız yüz binlerce kişiyi işe alacağını söylüyor. Belediyecilik mevzuatına göre yapılması yasak olan hastane yapacağını söylüyor. Kısacası belediye kanunlarından bile haberi olmayan bu arkadaşımız, sadece belediye başkanı olmak için halkımıza yalan söylemekten çekinmiyor. Vatandaşlarımız sakın ola ki, 'beni işe alacak' vaadine kanıp da bu adaya oy vermesin. Bu aday, sadece ve sadece sizlerin oyunu almak için bu yalanları söylüyor. Böyle bir şey mümkün olsa, ben de siyasetçiyim ve mevcut belediye başkanıyım, oy almak için ben bu sözleri verirdim. Ancak ben Mersin halkına hiçbir zaman yalan söylemedim ve yapamayacağım şeylerin sözünü de vermedim. Mersin halkına yalan söylemektense, seçimi kaybetmeyi tercih ederim" diye konuştu.

Mersin'in özel bir yapısı olduğunu da belirten Macit Özcan, şöyle devam etti; "Mersin'de belediye yönetiminin; aşırı uçta yer alan ve ideolojik olarak kendisini deşifre etmiş partilerin eline geçmesi demek, Mersin'deki huzurun ve dengenin bozulması anlamına gelir. Biz 10 yıl boyunca belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra; dili, dini, ırkı, mezhebi, kültürü ne olursa olsun tüm insanlarımız arasında denge unsuru görevini başarıyla yürüttük ve toplumsal barışa katkı sunduk. Kentimizde 10 yıldır egemen olan barış, huzur ve sağduyunun sürmesi için Mersin'i yönetmeye yeniden aday olduk ve bu ortamın devamı için partili, partisiz tüm vatandaşlarımızın bize destek vereceğine inanıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?