2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özcan: "Prosedürleri bekliyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye olarak doğalgaza karşı olmadıklarını, ancak yüklenici firmanın prosedürleri tamamlamasını beklediklerini söyledi.

Özcan, yaptığı açıklamada, Mersin ve çevre illerinde doğalgaz çalışmasını gerçekleştirecek olan AKSAGAZ Firması Mersin Bölge Müdürü Hamit Özdemir'in geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasını yanıtladı.

Özdemir'in, basında yer alan haberlere göre Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaz boru hattı için kazı izni vermediğini dile getirdiğini hatırlatan Özcan, "Bu açıklamalar nedeniyle 'Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaza karşı olduğu' şeklinde bir izlenim doğmuştur. Konuyla ilgili 24 Haziran 2008 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Ticaret ve İştirakler Şube Müdürlüğü tarafından bize gönderilen yazıda; söz konusu şirkete ortaklık konusunda cevap istenmiştir. Bu talep Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı tarafından incelenmiş ve belediyemizin yüzde 23.51'lik pay oranında AKSAGAZ Dağıtım A.Ş. ile ortaklık kurabilmesi için gerekli kararın alınması hususunda konu Meclise havale edilmiştir ve bu yazı 8 Ekim 2008 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne de iletilmiştir. 22 Eylül 2008 tarihinde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi AYKOME Müdürlüğü tarafından AKSAGAZ'a gönderilen yazıda; kazı için talep edilen güzergahın işli olduğu proje ile 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının karşılaştırılarak incelendiği, AKSAGAZ tarafından kazı izni istenen güzergahın 1/5000 ölçekli nazım imar planında işaretli olmadığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Şubat 2006 tarih ve 160 Sayılı kararı ile planlara işaretlenen doğalgaz hattı ile farklı olduğu tespit edilmiştir. Dolayısıyla bugüne kadar AKSAGAZ firmasının güzergah değişikliğini bekledik. Firma bu güzergah değişikliğini geçtiğimiz hafta gerçekleştirmiştir ve dolayısıyla önümüzdeki günlerde yapılacak Meclis toplantısında bu konu ele alınacaktır" dedi.

Özcan, açıklamada belirtildiği gibi, bütün prosedürler yerine getirilmiş fakat Büyükşehir Belediyesi kazı izni vermiyor gibi bir durumun söz konusu olmadığını da belirterek, "Tam tersine Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle çevre kirliliğini büyük ölçüde azaltacak doğalgaz imkanından Mersin halkının faydalanmasını biz de arzu etmekteyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?