2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özcan: Ben doğalgaza karşı değilim

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, doğal gaza tamamen karşı olmadıklarını söyledi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyelerini kabul eden Başkan Özcan, sanayideki doğal gaza "evet" derken, konutlardaki kullanımın fizibilitesine bakmak gerektiğini kaydetti.

TMMOB yöneticileriyle sohbette konunun doğal gaza gelmesi üzerine konuşan Özcan, "Kamuoyunda belediye olarak doğal gaza karşıymışız gibi bir izlenim oluştu. Doğal gazın Mersin’e gelişine karşı değiliz. Sanayideki kullanımını destekliyoruz. Yalnız konutlardaki kullanımın artılarını ve eksilerini iyi tespit etmek gerekir. Doğal gazdan Mersin halkının kazançlı çıkması durumunda belediyenin buna karşı çıkma ihtimali olamaz" dedi.

Doğal gazın konutlarda kullanımı konusunda bir fizibilite çalışması içinde olduklarını belirten Başkan Özcan, doğal gaz için cadde, sokak ve konutlarda yapılacak alt yapı çalışmalarının maddi boyutunun da gözönünde bulundurulmasını istedi. Yaptırdıkları ankette Mersinliler’in yüzde 40’ının doğal gaza "evet" dediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Halkın yüzde 60’ı ise ’hayır’ diyor. Bu anketi daha sonraki dönemlerde tekrarlayacağız. Bu konuda aceleye gerek yok. Tam verimli bir noktaya gelindiğinde doğal gazın gelmesine biz de onay vereceğiz. Bu konuda bazı basın-yayın organlarında yer alan ’Büyükşehir Belediyesi doğal gaza tamamen karşı’ şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:47:02
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?