3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Özcan: Çöp sorununu biz çözdük

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, çöp sorununu kendilerinin çözdüğünü ifade ederek, "Çöpün günahı da sevabı da bize ait" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı, Macit Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda konuşan Özcan, yeni ve eski çöp depolama alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Macit Özcan, Mersin'in merkez ilçesi Toroslar sınırları içerisinde yer alan eski çöp depolama alanının bir bölümüne hala çöp dökümü gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, geriye kalan bölümde de rehabilitasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede spor ve piknik alanlarının faaliyete gireceğini vurguladı.

ÇİMSA'nın kuzeyinde yer alan yeni çöp depolama alanında da 750 dönümden oluşan 1. lotta düzenli çöp depolaması yapılacağının bilgisini veren Özcan, belirli noktalarda da aktarma istasyonlarının kurulması noktasında girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Macit Özcan, basında yer alan haberlerde, bazı kesimlerin çöp sorununun çözümünü kendilerine mal etmeye çalıştığını gördüklerini belirterek, "Artık herkes de gayet iyi bilmektedir ki; bu sorunun çözümü Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Ancak süreç içerisinde sorunun çözümü konusunda bize destek olanlara da başından beri teşekkür ettik. ÇİMSA'nın kuzeyindeki alan için destek veren meclis üyelerine, Toroslar'da 250 dönümlük araziyi bize tahsis eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, yeni yerin belirlenmesi ve ÇED Raporu alınmasında hükümet yetkililerine Mersin halkı adına teşekkür ediyorum. Ancak belirttiğim gibi bu proje bize ait bir projedir, günahı da sevabı da bize aittir. Eğer bu sorun çözülmemiş olsaydı, şimdi sorunun çözümüne sahip çıkanlar sorunu çözemediğimiz için bizi eleştireceklerdi. Fakat sorun çözülünce sahiplenmeye kalkışıyorlar" dedi.

Çöp sorununun çözümü noktasında 40 milyon YTL'lik bir ödeneğe ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekleyen Özcan, bu paranın da 20 milyon YTL'sinin İller Bankası tarafından kredi olarak verileceğini, geri kalan 20 milyon YTL'sinin de belediyenin kendi öz kaynaklarıyla karşılanacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 09:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?