5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan: 'Kazanacağıma inanıyorum'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, seçim sürecinde çok çirkin iftiralarla karşılaştığını belirterek, "Seçimi kazanacağıma inanıyorum" dedi.

 Oyunu merkez Mezitli ilçesinde bulunan Doktor Hakan Kundak İlköğretim Okulu'nda kullandıktan sonra Mersin'deki okulları gezen Macit Özcan, burada vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti.

Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özcan, seçimi kazanacağını iddia ederek, bugüne kadar gerek kendilerinin, gerekse diğer siyasi partiler tarafından yapılan anketlerin söz konusu iddiasını destekler nitelikte olduğunu söyledi.

Özcan, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğuçalışmaların ve hayata geçirilen projelerin Mersin'de yaşayanlar tarafından olumlu karşılandığını belirterek, Mersinlilerin kendisine 2009-2014 dönemi için yeniden yetki vereceğine inandığını dile getirdi.

Seçim sürecinde kendisine yönelik çok çirkin iddiaların gündeme getirildiğini kaydeden Özcan, "Dedikodu, iftiralarla karşılaştım. Hele hele seçime sayılı saatler kala 'Macit Özcan, Mersin'i terk etti ve gitti' şeklinde iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştılar. İşte gördüğünüz gibi ben buradayım. Allah'a şükür kaçacak bir şey de yapmadım. Bugüne kadar hakkımda açılmış tek bir soruşturma dahi yok. Seçimi kaybedeceklerini anlayanların oyunu bu. Önce musluktan akan suyu 'zehirli' yaptılar, şimdi de çıkıp böyle çirkin iftiralarda bulunuyorlar. Hep belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Bunlar, bir politikacıya yakışmayan şeyler. Ben 3 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım ama bugüne kadar böyle kalitesiz bir politikayla karşılaşmadım. Bu konuda çok üzgünüm ve hatta rahatsızım. Allah'ın da izniyle bu seçimden büyük bir zaferle çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Yeniden belediye başkanlığı görevine seçilmesi halinde daha önce seçim meydanlarında sözünü verdiği 54 projeyi hayata geçireceğini anlatan Özcan, bu projelerin hayali olmadığını ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirilerek onaylandığını kaydetti.

Özcan, ayağı yere basan ve kentin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belediye imkanlarıyla yapılabilecek projeler hazırladıklarını belirterek, "Hiçbir zaman çıkıp 'Dubai'yi Mersin'e getireceğiz' demedik. Biz doğruları söylüyoruz. Bugüne kadar ağzımdan çıkan her sözü yerine getirmeye çalıştım. Tutamayacağım sözleri vermedim. Diğerleri gibi hayal ürünü şeylerin sözünü vermedim. Zaten halkımız da çalışmalarımızdan memnun. Her iki kişiden birinin bize oy verdiğini biliyoruz. Bu da yapmış olduğumuz işlerin doğru olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 17:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?