5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan: 'Mersin'in çehresini değiştirdik'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 10 yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetlerle Mersin’in çehresini değiştirdiklerini belirterek, “Mersinliler değişimi bizimle gördü ve yaşadı" dedi.

Özcan, seçim çalışmaları kapsamında Siirtliler Derneği ile Nacarlı Köyü'nü ziyaret ederek, Davultepe'de bulunan Özsaray ve Yeniönder Sitesi sakinleri ile biraraya geldi.

10 yıl boyunca gerçekleştirdikleri hizmetlerle Mersin’in çehresini değiştirdiklerini kaydeden Özcan, “Mersinliler değişimi bizimle gördü ve yaşadı. Bizler de bu değişimi ve gelişimi devam ettirmek için, 29 Mart seçimleri için destek istiyoruz. Yeni dönemde de hayata geçirmek istediğimiz 54 projemiz var. Bu projelerden bir tanesi, yeni bir otogar inşa etmek olacak. Şehrin merkezinde sıkışıp kalan otogarı iptal edeceğiz ve Çavuşlu’da hizmete sunduğumuz Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor ve Sosyal Tesisleri’nin hemen yanına yeni ve modern bir otogar inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kent içinde yaşanan araç park sorununun çözümüne yönelik çok katlı otopark inşa etmeyi planladıklarını ifade eden Macit Özcan, “Ayrıca şehir içi trafiğinin rahatlaması için GMK Bulvarı üzerinde ışıklı kavşaklara battı-çıktı olarak tabir edilen alt yol geçitleri yapılarak, şehir merkezinde hızlı, rahat ve ekonomik ulaşım sağlanacaktır” dedi.

Şehir mezarlığının kapasitesinin dolması üzerine yeni bir alana gereksinim duyulduğunu kaydeden Özcan, “Bu amaçla Mersin Üniversitesi ile otoban arasında kalan bin dönümlük bir alanı, yeni mezarlık yeri olarak işaretledik. 29 Mart seçimlerinden sonra buranın dizaynını gerçekleştireceğiz ve 1 yıllık çalışmayla kentimizin 25 yıllık mezarlık ihtiyacını karşılayacak olan bu projeyi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

İçme suyu konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve birçok beldeyi Berdan suyuna kavuşturduklarını belirten Özcan, şöyle devam etti; “Davultepe ve Tece’nin de Berdan suyundan faydalanması için çalışmalarımız son noktaya geldi. İnşallah önümüzdeki 6 ay içinde bu yerleşim yerlerimiz de Berdan suyuna kavuşmuş olacak.”

Büyükşehir Belediyesi olarak ucuz ve kaliteli konut üretmeye devam edeceklerini de söyleyen Başkan Macit Özcan, “3 bin lira peşinat ve 300 lira taksitle herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için gerekirse 5 bin konut daha yapma projemiz de hazır vaziyette” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 10:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?