5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan beldeleri gezdi

Mersin Büyükehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Macit Özcan, yeni dönemde tüm ilçe, belde ve köylerde kanalizasyon sistemi kurmak için çalışma başlatacaklarını belirterek, “Bununla ilgili gerekli dış krediyi bulduk ve bu işin ihale süreci bugünlerde başlayacak. Nisan veya Mayıs ayında da kanalizasyon sistemi çalışmasını tüm kentte başlatacağız” dedi.

Özcan, 29 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde CHP'li belediye başkan adaylarına destek vermek için Atakent, Kızkalesi, Ayaş, Erdemli, Arpaçbahşiş ve Tömük beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Mersin'in turizm ve narenciye açısından zengin potansiyele sahip bu beldelerinin, ehil olmayan yöneticiler yüzünden hak ettiği konumda olmadığını ileri süren Özcan, “Mersin kent merkezinin batısında yer alan beldeler özellikle turizm ve narenciye açısından önemli bir potansiyele sahip. Ancak gerekli yatırımların yapılmaması ve yanlış politikalar yüzünden bu beldelerimiz şu an hak ettiği konumda bulunmamaktadır. İnşallah 29 Mart'tan sonra CHP'li belediye başkanlarının yönetiminde bu beldelerimiz hak ettiği konuma yükselecektir. Ben de Büyükşehir Belediyesi olarak bu beldelere elimden gelen her türlü desteği vermeye söz veriyorum” diye konuştu.

Kent merkezindeki çalışmalara da aralıksız devam eden Özcan, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret etti. Özcan, iş adamlarına geçmiş dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve önümüzdeki 5 yıl içinde hayata geçireceği projeleri anlattı. Mersin'de 3 önemli sektörün ön plana çıktığını ifade eden Özcan, “Mersin'in geleceği tarıma dayalı ekonomi, turizm ve lojistikte yatmaktadır. Bizim de önümüzdeki 5 yıllık projelerimizin temelinde bu 3 önemli sektör yer almaktadır. Çünkü gerekli yatırımların yapılması halinde Mersin gerçekten ilk 5 il arasına girecek potansiyele sahip bir kent. Hazırladığımız Mersin Nazım İmar Planı'nda serbest bölgenin yukarı kısmında 300 dönümlük bir arsayı lojistik alan olarak işaretledik. Yine aynı planda Mezitli ilçesinin kuzey kısmını tarım arazisi olarak koruduk. Turizmin gelişmesi için de gerekli çalışmaları başlatmış durumdayız" şeklinde konuştu.

Mezitli ilçesindeki Soli Sitesi sakinleri ile de bir araya gelen Macit Özcan, burada yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde Mersin'deki tüm kazı çalışmalarının bitmesiyle birlikte, tüm yollarda beton asfalt olarak tabir edilen asfaltı kullanacaklarını söyledi. Avrupa'da da kullanılan bu asfalt çalışmasını başlatmak için kentteki tüm kazı çalışmalarının bitmesi gerektiğini ifade eden Özcan, şöyle devam etti; "Bu kazılar bittikten sonra Mersin yolları ömürlük beton asfaltla kaplanacak. Yeni dönemde tüm ilçe, belde ve köylerde kanalizasyon sistemi kurmak için çalışma başlatacağız. Bununla ilgili gerekli dış krediyi bulduk ve bu işin ihale süreci bugünlerde başlayacak. Nisan veya Mayıs ayında da kanalizasyon sistemi çalışmasını tüm kentte başlatacağız.”
Mersin'in yeni mezarlığını Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü'nün kuzeyindeki bin dönümlük alanda inşa edeceklerini kaydeden Özcan, "Şu an kullandığımız Akbelen Mezarlığı, kapasitesini doldurmuş durumda. Ayrıca Güneykent Mezarlığı'nın da kısa bir süre dolacağını düşünerek, üniversitenin kuzeyindeki bin dönümlük arsayı, yeni mezarlık alanı olarak belirledik. Yine bu bölgede belli bir alanı, fuar alanı olarak işaretledik. Projelerimizi hayata geçirirken, Mersin'in önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyacağı alanları da bugünden belirliyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?