5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan köylüleri dinledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, köylerde yaşanan en önemli sorunların başında asfaltlama ve içme suyu sorunun geldiğine dikkat çekerek, herkese eşit hizmet verip sorun ve sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını söyledi. Özcan, yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğini ve verdiği sözü de mutlaka gerçekleştirdiğini kaydetti.

Mersin merkeze bağlı Doruklu, Dalakderesi, Resul ve Camili köylerini ziyaret eden Macit Özcan, burada köy sakinleriyle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Özcan, ziyaretler kapsamında belediye tarafından yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında da bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte sınırların genişlediğini hatırlatan Özcan, bugün gelinen noktada kendilerine bağlanan tüm köylerde yaşanan sorunları çözebilecek güce ve donanıma sahip olduklarının altını çizdi. Söz konusu köylerin en önemli sorunlarının başında asfaltlama ve içme suyu sorununun geldiğine işaret eden Özcan, her bölgeye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını, bu noktada da çalışmaların belirli bir program dahilinde yürütüldüğünü belirtti.

Doruklu ve Dalakderesi köylerinde küçük bir asfaltlama çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu ve söz konusu çalışmanın da yağmurlu havanın sona ermesiyle birlikte gerçekleştirileceği bilgisini veren Macit Özcan, çalışmaların da 1 gün içerisinde tamamlanacağını, belediye olarak hedeflerinin de asfaltsız yol bırakılmaması olduğunu dile getirdi.

Dalakderesi'ne kapalı alan sulama suyunu getirdiklerini ifade eden Özcan, "Doruklu Köyü'nde içme suyu çalışmalarını başlatacağız. Resul ve Camili köylerindeyse bu tür sorunların olmaması sevindirici. Ayrıca Dalakderesi'nde köyü ikiye ayıran dere üzerinde bir seyyar köprü yapılması için çalışmalara başlayacağız" dedi.

Bugüne kadar ziyaret ettiği köylerde kendisine futbol sahası isteğinin iletildiğini kaydeden Özcan, kendilerine arsa gösterilmesi halinde gereken çalışmaları yaparak, yüksek standartlarda futbol sahası inşa edebileceklerini, bunun yanında Büyükşehir'e bağlı tüm köylere çocuk oyun gruplarıyla birlikte spor aletleri de göndereceklerini söyledi. Özcan, yarından itibaren de Camili Köyü'ne yeni alınan belediye otobüslerinin yolcu taşımaya başlayacağının müjdesini de verdi.

10 yıl boyunca başta çöp, arıtma, altyapı, kültür-sanat olmak üzere birçok önemli projeye imza attıklarını anlatan Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bazı adaylar işçi almak, fabrikalar kurmak, köprüler yıkmak gibi hem yasalara hem de akla aykırı vaatlerde bulunuyor. Sakın onların bu ucuz laflarına inanmayın. Çünkü kendi söylediklerine kendileri de inanmıyor. Sizlere gelip de; 'Belediye Başkanı seçilirsem şu kadar kişiyi işe alacam' diyenlere inanmayın, çünkü 1 kişiyi bile işe alamazlar. Ben sizlere iş sözü vermiyorum, keşke imkanım olsa da işçi alabilsem. Ancak yasaya göre bu mümkün değil. Sizlere yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermem, ancak söz verdiğim şeyi de mutlaka yaparım."

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?