5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan'dan 30 Ağustos mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, '30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve öneminin bugün daha iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Macit Özcan, zaferleri ve mazisi ile örnek bir ulus olan Türk Milleti'nin tarihindeki en önemli zaferlerden birisinin 30 Ağustos olduğunu vurguladı.

Elde edilen zaferin Türk topraklarını paylaşmak isteyen düşmanlar karşısında tüm olanaksızlıklara rağmen, yüce Türk Milleti'nin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazandığı bir zafer olduğunun altını çizen Özcan, '30 Ağustos Zaferi'nin, dünya savaş tarihinde eşine az rastlanan, imkansız denilenin başarıldığı ender savaşlardan biri olduğunu savundu. Özcan, tarih boyunca hür yaşamış Türk Milleti'nin elinden toprağını ve özgürlüğünü almak isteyenlere bu zafer ile karşılık verildiğini anlatarak, '30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve öneminin bugün daha iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, yayımlamış olduğu mesajında; 30 Ağustos tarihinin Türk Milleti ile Türk Ordusu'nun ortak mücadele ve azminin zaferi olduğunu ifade ederek, elde edilen zaferin altında yatan gerçeğinse Türk Milleti'nin vatan, millet ve bayrak sevdası olduğunu vurguladı.

Bağımsızlığını kazanma adına yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadelesinden vazgeçmeyen Türk Milleti'nin, dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir zaferin de altına imza attığını kaydeden Tuna, "Milletimiz, Mustafa Kemal önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Fedakarlıklarla kazanılan barış, güven ve huzur ortamını, her şart altında korumaya kararlıyız. Yine çok iyi bilinmelidir ki, bu millet dünya durdukça var olacak ve var olduğu sürece de asla varlığından, birliğinden ve dirliğinden taviz vermeyecektir. Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi de, Türk Milleti'nin fedakarlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, elde edilen zaferin aynı zamanda da toprakları işgal alında olan Türk Milleti'nin kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyetinin de simgesi olduğunu söyledi.

Şerafettin Aşut, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Aziz Türk Milleti, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında kazanılan bu zaferle, hürriyetinden vazgeçemeyeceğini, Türk bayrağının gönderden indirilemeyeceğini bütün dünyaya ispatlamıştır. 30 Ağustos Zaferi, bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakarlığın simgesi olacak niteliktedir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. Bağımsızlık ve milli hakimiyet inancı, ülkemizin temel taşlarını oluşturmaktadır."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?