5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan'dan AKP afişine tepki

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, dünya liderliğinin doğuştan gelen bir özellik olduğunun altını çizerek, "Bugün dünyanın kabul ettiği bir gerçek var. O da Atatürk'ün bir 'dünya lideri' olduğudur" dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Macit Özcan, Müfide İlhan Eğitim Merkezi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi kadınlarla Orkide Restaurant'ta gerçekleştirilen etkinlikte araya geldi. Burada konuşan Özcan, isim vermeden AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Mersin'de gerçekleştireceği mitingle ilgili afişlere tepki gösterdi.

Özcan, söz konusu afişte yer alan; 'Dünya Lideri Bize Geliyor' ifadesine sert bir dille eleştirdi. Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünya ülkelerinin kabul ettiği bir gerçeğin var olduğuna işaret eden Özcan, "Bu gerçek de; Atatürk'ün bir 'dünya lideri' olduğudur. Bizler de o büyük dünya liderinin izindeyiz ve izinde olmaya devam edeceğiz. Onun dünya lideri olduğunu hazmedemeyip, ortaya alternatif koymaya kalkanlar; kendi küçük dünyalarında boğulup gitmeye mahkumdur" dedi.

Bugün bulundukları konum ve mevkileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olanların, yeni bir 'dünya lideri' oluşturma çabası içinde olduğunu ileri süren Macit Özcan, "Halbuki bu kişiler şunu unutuyorlar; lider, hatta dünya lideri doğuştandır, sonradan olunmaz. Bunlar işi o kadar ileri boyuta getirdiler ki, nerdeyse Türkiye'nin her kazanımının kendi oluşturdukları lider sayesinde yakalandığını savunacaklar. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

Gün içerisinde Osmaniye-Çavuşlu Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelip, Cumhuriyet, Mesudiye ve Kiremithane Mahallesi'nin yanı sıra Eren Sitesi sakinleriyle toplantılar gerçekleştiren Özcan, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kente çok ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Özcan, Dünya Bankası'ndan temin edilen krediyle birlikte altyapı çalışmalarına önem vererek, yer altındaki eskimiş su borularını yenilediklerini anlattı.

Özcan, gelecekte su sorunu yaşanmaması için kentin değişik bölgelerinde 6 adet su deposu inşa edildiğini hatırlatarak, çalışmaların da büyük bir hızla sürdürüldüğü bilgisini verdi. Merkez ilçe Toroslar Belediyesi elinde bulunan 4 bin dönüme yakın arazide toplu konut inşaatı ve hayvanat bahçesi kurulmasına yönelik projeler hazırladıklarını ve bunları da hayata geçirmek istediklerini belirten Özcan, yine ilçede rehabilite edilen eski çöp depolama alanına da yeni Otogar yapacaklarını anlattı.

Macit Özcan, tüm bunların yanı sıra ilçede yer alan boş arazileri uygun fiyatlarla yatırımcılara açarak, bölgeye hareketlilik getirmek istediklerini dile getirdi. Mersin genelinde 110 kilometrelik bir altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kentin altyapı sisteminin yarısını yeniledik ve aşırı yağışlarda yaşanacak önemli felaketlerin önlemini aldık" dedi.

Merkez ilçe Yenişehir'de dar gelirli bir ailenin evini ziyaret ederek, onlarla birlikte akşam yemeği yiyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de en önemli sorunun işsizlik olduğunun altını çizdi. Kentteki işsizlik oranının ülke ortalamasının da üstte olduğuna işaret eden Özcan, "Maalesef bu konuda mevcut hükümetin de gözle görülür bir çalışması yok. Ancak yerel yönetimler olarak, görev başında olacağımız süre içinde dar gelirli vatandaşlarımıza kimsesiz olmadıklarını daima hissettirecek ve onlara her anlamda destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?