5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan'dan KKTC'ye çağrı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) 'yavru vatan' olarak gördüklerini ve Türkiye'den ayrı düşünmediklerini ifade ederek, bu kapsamda da KKTC'den bir kentle 'kardeş şehir' ilişkisi kurmak istediklerini söyledi.

'Kıbrıs Barış Harekatı'nın 35. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında KKTC Muavin Konsolosu Hakan Aksoy, Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Başkanı Güner Rıfkı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Burada konuşan Hakan Aksoy, 1974 yılında yapılan harekata katılan Türk askerlerin Kıbrıs'a sevkıyatının Mersin üzerinden gerçekleştirildiğini hatırlattı. Aksoy, bu nedenle de Mersin'in Kıbrıslı Türkler açısından ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, "Günümüzde de KKTC'nin ticaretinin yüzde 95'i Mersin Limanı üzerinden yapılmaktadır. KKTC için Mersin'in önemi geçen her zamanda daha da artmıştır" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Macit Özcan ise, 'Kıbrıs Barış Harekatı' sırasında kendisinin lise öğrencisi olduğunu ifade ederek, "Harekatın 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan kutlamalara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardımı ve desteği vermeye hazırız. Biz Kıbrıs'ı yavru vatan olarak görüyor ve Türkiye'den ayrı düşünmüyoruz. Ticari anlamda da özellikle limanın varlığı sebebiyle KKTC ile Mersin arasındaki ilişkiler çok üst düzeye ulaşmış durumdadır" diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından Antalya'da gerçekleşen seminerde, Kıbrıslı belediye başkanları ile tanışma fırsatını yakaladığını kaydeden Özcan, KKTC'den bir kentle 'kardeş şehir' ilişkisi kurmak istedikleri ve bu konuda da ısrarlı olduklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?