3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Özcan'dan köylere hizmet sözü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 5216 Sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan köylerin tamamına gerekli hizmetlerin götüreleceğini söyledi.

Özcan, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan Çopurlu, Hacıhamzalı, Çamlıdere, Işıktepe, Çukurkeşlik ve Karaisalı köylerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Köylülerin sorunlarını dinleyerek not alan Özcan, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 40'ın üzerinde köy olduğunu ve hepsinin belli sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Bu sorunları yerinde tespit etmek için Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanları ve müdürleri ile birlikte belli aralıklarla köyleri gezdiğini ve incelemede bulunduğunu ifade eden Özcan, kısıtlı imkanlarla gerek kent merkezine gerek beldelere gerekse köylere hizmet götürmenin zor olduğunu ancak, eldeki tüm imkanları seferber ederek en ücra köye kadar hizmeti götürmek azminde olduklarını kaydetti.

İncelemede bulunduğu köylerde başlıca yaşanan sıkıntının içme suyu, asfalt ve imar konularında olduğunu gözlemlediğini söyleyen Özcan, bu sorunları belli bir program dahilinde çözmeye çalıştıklarını ifade etti. MESKİ'nin bu köylerin büyük kısmında gerekli çalışmaları tamamlayarak ve borular döşeyerek içme suyu sorununu ortadan kaldırdığını ve diğer köylerde çalışmalarını devam ettirdiğini kaydeden Özcan, asfalt konusunda da sıkıntılarının olmadığını ve tüm köylerin ihtiyaç duyulan yollarını asfaltladıklarını, eksik kalan köylerde asfaltlama işlemine devam edeceklerini ifade etti.

Köylerin kent merkezine uzak yerleşim yerleri olduğunu vurgulayan Özcan, "Belki evleriniz şehir merkezine biraz uzak ancak, ben size uzak değilim. Şehir merkezinde yaşayan vatandaş hangi hizmetten yararlanıyorsa siz de yararlanacaksınız. İçme suyu, asfalt ve imar konularındaki sıkıntılarınızı çözmek için buradayız" dedi.

Yayla sezonunun başlaması ile Gözne'ye kadar olan otobüs seferlerinde de yoğunluk yaşandığının farkında olduğunu dile getiren Özcan, "Yayla güzergahına 2 hafta sonra hizmete sokacağımız yeni otobüslerden takviye edeceğiz. Böylece vatandaşımız bu güzergahta son model klimalı otobüslerle daha rahat seyahat edebilme şansına sahip olacak. Bizler sizlerin yanına geliriz ancak sıkıntılarınız olduğunda kendiniz ya da muhtarlarınız aracılığı ile bize iletin, biz sizlere uzak değiliz" diye konuştu.

Köylerde yaşayan yüzlerce dar gelirli ailenin üniversitelerde okuyan çocuklarına burs verdiklerini belirten Özcan, "Köy okullarında eğitim gören bütün ilköğretim öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunarak toplumsal dayanışmayı en üst noktaya taşımak istiyoruz. Yine köylerde tespit ettiğimiz durumu iyi olmayan ailelere her ay gıda paketlerini teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?