5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan'dan 'Şehir milliyetçiliği' tepkisi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, siyaset ortamının 'şehir milliyetçiliği'ne çekilmek istendiğini ve bu durumun da çok tehlikeli bir oyun olduğunu ifade ederek, insanların nüfus cüzdanlarına göre sınıflandırılamayacağını ve kendisinin 10 yıllık belediye başkanlığı görevinde de bir 'denge' unsuru olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Macit Özcan, Demirtaş, Turunçlu, Çağdaşkent ve Güvenevler mahallelerinde düzenlenen mahalle toplantılarına katılarak, burada 10 yıllık belediye başkanlığı görevinde hayata geçirdiği proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Özcan, Sivaslılar Vakfı üyeleriyle bir araya geldi, PTT çalışanlarını ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti.

Yeniden başkanlık görevine seçilmesi halinde ilk iş olarak; üniversite öğrencilerine yönelik olarak bin kişi kapasiteli bir yurt inşa edeceklerine dikkat çeken Özcan, konuyla ilgili gerekli proje ve çalışmaların da tamamlandığı bilgisini verdi. Özcan, önümüzdeki 5 yıllık dönemle ilgili olarak hazırlanan projelerin halkın ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanında sağlam temellere dayandığının altını çizerek, bazı adaylar gibi gerçekleşmesi mümkün olmayan projelerle halkı kandırma yoluna gitmediklerini ve bu durumun da kendilerine yakışmadığını anlattı.

Özcan, “Önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığımız toplam 54 adet proje var ve bu projelerin hepsi 'stratejik planlama' kapsamında Belediye Meclisi'nden gerekli onayı almış projeler. Biz onbinlerce kişiye iş sözü vermiyoruz, fabrikalar açma sözü de vermiyoruz. Mersin'i Dubai yapma sözünü hiç vermiyoruz. Çünkü bu sözlerin hepsi koca bir yalandan ibaret. Biz Mersin'i Dubai değil, Mersin yapacağız. Geride kalan 10 yıl içinde bunun ilk tohumlarını attık. Mersin'de istihdamın artmasına yönelik yapılacak her türlü girişime Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ancak vatandaşlarımız, bazı adayların iş verme sözüne kanmasın. Çünkü böyle bir şey mümkün olsaydı mevcut belediye başkanı olarak bu sözü en başta ben verirdim” dedi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'na da yüklenen Özcan, Eyiceoğlu'nun söyleyecek hiçbir sözü olmadığını ve bu nedenle de siyaset ortamını; 'şehir milliyetçiliği'ne çekmeye çalıştığını ve bunun da çok tehlikeli bir oyun olduğunu ileri sürdü. Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “AK Parti adayı kendisinin Mersinli, benim de Adanalı olduğumu söyleyerek, siyasetin en tehlikeli argümanlarından birisi olan şehir milliyetçiliğini gündeme getiriyor. Ben Adana doğumlu olabilirim ancak yıllardır Mersin'de yaşıyorum ve 10 yıldır da bu kentin Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum.”

Nüfus cüzdanında doğum yerinde Mersin yazılmasıyla insanların Mersinli olamayacağını kaydeden Özcan, kentte Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen insanların yaşadığını hatırlatarak, insanların doğum yerlerine göre sınıflama yapılmasına da tepki gösterdi.

Siyasetin çok ucuz yapıldığını ve ahlaki değerlere hiç önem verilmediğini iddia eden Macit Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben 10 yıldır Mersin'de bir denge unsuru oldum. Bizim yönetimimizde Mersin'de büyük gerilimler ve kavgalar yaşanmadı, biz daima denge unsuru olduk. Ancak Mersin aşırı uçta veya ideolojik olarak kendini fazla deşifre etmiş bir parti tarafından yönetilseydi, bu şehir yaşanmaz bir hale gelirdi."
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?