5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Özcan'dan 'su' tepkisi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kendisine yönelik iftira kampanyası başlatıldığını ve söz konusu iftirayı yapanlarla da 30 Mart'tan sonra yargıda hesaplaşacaklarını ifade ederek, hiçbir suçun cezasız kalmayacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Vartolular Derneği'ni ziyaret edip, Turgut Reis Mahallesi ile merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Adanalıoğlu beldesine düzenlenen açık hava toplantılarına katılan Macit Özcan, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde hayata geçirilen proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yerel seçimlere 3 günlük bir zaman dilimi kala Mersin'de siyaset kazanın ısındığını ifade eden Özcan, içme suyunda kanserojen madde olduğu yönündeki iddialara da sert bir dille yanıt verdi. Özcan, suyun her gün laboratuarlarda uzmanlar tarafından kontrol edildiğini ve yapılan analizlerin ardından da Berdan Barajı'ndan gelen içme suyunun Mersin'e dağıtıldığını ifade ederek, "30 yıldır kullanılan Berdan suyundan bugüne kadar kaç kişi kanser olmuş? Bu iddia neden daha önce değil de, seçimlere 3 gün kala gündeme getiriliyor? Bu iddianın sahibi olan aday yaptığı açıklamalarla halkı resmen galeyana getirmeye çalışıyor. Ancak bu konudaki demeçlerini ve dağıttığı asılsız bildirileri savcılığa teslim ettik. Mersin hiçbir seçim sürecinde böylesi bayağı bir siyasete tanık olmadı" dedi.

Hazırlanan; 'Kuzey Mersin Projesi' ile ilgili iddialara da yanıt veren Özcan, bölgeden arsa alan birçok kişinin zengin olduğu yönünde basında da yer alan haberlere tepki gösterdi. Özcan, Mersin'in genişleme alanı olarak 'Kuzey Mersin Projesi'ni hayata geçirildiğini hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bölgede kim ne kadar arsa aldıysa aldı. Bundan bana ne? Sen de alsaydın. Gelecek vaat eden projeleri hayata geçiriyoruz ki, insanlarımız bu bölgeye yatırım yapıyor. Bu durum seni niye bu kadar rahatsız ediyor? Senin vizyonun ve ufkun fazla geniş olmadığı için bu tür projelerin sana yabancı gelmesi gayet normal. Sen git sana yakışanı yap ve millete yalan yanlış iş vaadinde bulun."

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'na da yüklenen Özcan, Eyiceoğlu'nun hazırlamış olduğu projelerin de ayağı yere basmadığını ve inandırıcılıktan yoksun olduğunu söyledi. Özcan, "Mersin'i Dubai yapacağım" diyen Eyiceoğlu'na da şu yanıtı verdi; "İnternetten indirdiği resimleri göstererek, Mersin'i Dubai yapacağını söylüyor. Mersin'e bakanları getirip onların arkasına saklanarak seçim çalışmalarını yürütüyor."

Gerek kendilerinin, gererse de diğer siyasi partiler tarafından yaptırılan anketlerde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni büyük farkla kazanacağının sinyallerini aldığını savunan Macit Özcan, bu durumu anlayan rakiplerinin de kendisine yönelik iftira kampanyası başlattığını iddia etti.

Özcan, kendisine iftirada bulunanların 30 Mart'tan sonra yargı karşısında hesap vereceğinin altını çizerek, hiçbir suçun cezasız kalmayacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?