2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özcan'dan yolsuzluk iddialarına yanıt

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, gübre alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarının, yaklaşan yerel seçimler öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kendisinin ve partisi CHP'nin yıpratılmasını amaçladığını söyledi.

Yapılan işlemi incelediğini ve hiçbir yanlış tespit etmediğini belirten Özcan, iddiaların tamamen politik amaçlı, kendisini ve partisini toplum içinde küçük düşürmeye yönelik olduğunu kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne iş yapan bir firma sahibinin "gübre yolsuzluğu" iddialarını yanıtlayan Özcan, iddiaların kasıtlı bir haber olduğunu ileri sürdü. Yolsuzluk iddiasının, yaklaşan seçimler nedeniyle ortaya atılan ve kendilerini yıpratmaya yönelik bir çalışma olduğunu ifade eden Özcan, "Biz 2004 yılından bugüne kadar yüzlerce ihale yaptık ve yıllık bütçemiz 250 milyon YTL civarında. Bahsedilen rakamlar 1'e 34 gibi fahiş fiyatlardan bahsediliyor. Tabii belediye başkanı olarak benim yapılan bu satınalmaların hepsinden haberim olmuyor. Ama bu haberi okuduktan sonra ekibimi topladım ve konuyu inceledim. Eloza şirketi, pazarlık usulü 81 bin YTL'lik sıvı gübre işi yapmış 2005 yılında, Oluş İnşaat firması da biri 20 bin, biri 19 bin ve biri de 24 bin YTL olmak üzere yaklaşık 60 bin YTL civarında doğrudan teminle bize gübre satmış. Bunlar ihale usulü değil, pazarlık usulü yapılan satınalma işidir. Burada suçlanan milletvekilleri var, belediye başkanları var. Büyük yolsuzluk yaptığımız söyleniyor.Hepsini topladığınızda 2 senede 140 bin YTL'lik malzemeler bunlar. Hiç kimse buna ne tenezzül eder, hiç bir milletvekilimiz de böyle bir yolsuzluğa bulaşmaz. Belediyemizde böyle bir yolsuzluğa bulaşmamıştır" dedi.

Her zaman teftişe hazır olduklarını, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin zaten muhalefette olduğu için en çok incelenen belediye olduğunu vurgulayan Özcan, "İncelenmekten de, teftiş edimekten de korkmuyoruz. Zaten savcılığa duyurulmuşsa bu olay, savcılık mutlaka bir incelemeye girecektir. Biz her şeyi doğru yaptığımızdan eminiz. Ben kendimde bizzat bu yapılan çalışmaları inceledim ve bir suç unsuru göremedim. Burada bizimle ilgili iddialar var, Mersin Belediyesi inceleme sonunda temize çıkacaktır ve bizim aleyhimize özellikle seçim öncesi yayın yapan kuruluşlara tazminat davası açacağız. Yarın da bu şikayeti yapan, politik amaçlarla bizi toplum içinde küçük düşürmeye çalışan şahıs hakkında da savcılığa suç duyurusnda bulanacağız. Biz de bu mağduriyetten dolayı hakkımızı bu şekilde arayacağız" diye konuştu.

Yapılan işlemi kendisinin bizzat incelediğini, müfettişlerin de incelemesini istediklerini dile getiren Özcan, şöyle devam etti:

"Ben dosyayı gördüm, yanlış bir şey yok. Biz yatırımcı bir kuruluşuz, senede 250 milyon YTL'lik yatırım yapmaktayız. Burada hedef Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkan olarak beni ve CHP'yi yıpratmak, toplum önünde küçük düşürmek. Bu iddiaların, özellikle CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'e gelişinin ardından ortaya atılması bizi düşündürüyor. Bu intikam alma amaçlı yapılan bir çalışma. Mersin Belediyesi tertemizdir, şimdiye kadar en çok incelenen bir belediyedir. Biz yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Zaten yapılan işlemlerin yanlış olduğunu kendim tespit ettiğim zaman teftiş kuruluna inceletir ve gerekiğini yaparım."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?