3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Özel eğitime destek gerek

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Türkiye'de özel eğitime gereken desteğin verilmesi durumunda çocukların daha iyi eğitileceğini savundu. 

Kaymakam Kartal, Özel İçel Koleji bünyesinde oluşturulan yeni anaokulu hizmet binasının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında, hafızanın yüzde 70'lik bir bölümünün 7 yaşına kadar şekillendiğine dikkat çekerek, bu nedenle de okul öncesi eğitime önem verdiklerini dile getirdi. 

Özel eğitim kurumlarının eğitimdeki payının Avrupa'da oldukça ileri düzeyde olduğunu, bunun en önemli nedeninin ise Avrupa ülkelerinin özel eğitimi belirli oranlarda desteklemesi olduğuna dikkat çeken Kartal, "Türkiye'de de özel eğitime gereken destek verildiği takdirde çocuklarımızın daha iyi eğitileceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından anaokulunun açılışı gerçekleştirildi. Eyüp Sabri Kartal, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akgül, Özel İçel Koleji Kurum Temsilcisi Ahmet Kadayıfçı ve kurum ortaklarından Ömer Baykan ve Ali Yaroğlu ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Etkinlik, organize edilen kokteyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?