2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özgürlük Mahallesi'nde yıkım başladı

Mersin merkez ilçe Akdeniz Beldesi sınırları içinde bulunan Özgürlük Mahallesi'nde, Devlet Demiryolları arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle geçen aylarda yıkım kararı alınan 81 evin yıkımına başlandı.

Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sırasında, vatandaşlar eşyalarını kurtarma telaşına düştü. Çoğunluğunu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç ederek Mersin'e gelenlerin oluşturduğu mahalledeki yıkım çalışmaları olaysız geçerken, evleri yerle bir olan vatandaşlar, yıkımı göz yaşları içinde izledi.

Evsiz kalan vatandaşlar, valilik tarafından verileceği belirtilen 2 bin YTL'lik kira yardımını henüz alamadıkları için başlarını sokacak bir yer bulamadıklarını söyledi.
Yıkım çalışmalarına direniş göstermeyen, ancak evlerindeki eşyaları kurtarmanın derdine düşen vatandaşlar, çoluk, çocuk sokakta kaldıklarını ileri sürerek, yetkililerden yardım istedi.

Özgürlük Mahallesi'ndeki TCDD arazisinin, iddiaya göre yıllar önce 2 kişi tarafından 49 yıllığına devletten kiralandığı, bu kişilerin de 20-25 yıl sonra Mersin'e, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göçle gelen vatandaşlara tapu karşılığı sattığı iddia edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 16:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?