4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Özipek'ten 'tek çatı' çağrısı

ÖZİPEK'TEN 'TEK ÇATI' ÇAĞRISI

Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkanı Selman Özipek, Mersin'de gazetecilik mesleğinin saygınlığını yeniden kazanması adına ortak projelere her zaman hazır olduklarını ifade ederek, 'tek çatı' altında birleşmenin adresi olarak ABB'yi gösterdi.

Selman Özipek, kentte yerel bazda yayın hayatını sürdüren Güney Televizyonu'nda katılmış olduğu 'Güney'in Nabzı' adlı programda, Mersin basınını mercek altına aldı. Gazeteciliğin kentte istenilen düzeyde olmadığını ve saygınlığını yitirdiğini ileri süren Özipek, bu durumun önüne geçilmesi ve mesleğin hak ettiği noktaya taşınabilmesi adına çaba sarf ettiklerini anlattı. Mesleği ileriye taşıyacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarının altını çizen Özipek, kentte farklı isimler altında faaliyet gösteren basın meslek örgütlerinin de 'tek çatı' altında toplanmasının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

ABB'nin yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Merkez Mersin Gazeteciler Derneği'nin (MMGD) mevcut üyelerinin gözden geçirilerek, kurulacak bağımsız bir komisyonla mesleği icra edenle etmeyenlerin ayıklanarak oluşturulacak bir üye profilinin ardından birleşme önerisini gündeme taşıyan Özipek, tüm bunların ardından gerçekleştirilecek kongrenin ardından sağlıklı bir yapının oluşturulabileceğini söyledi. Bu konuda geliştirilecek projelere destek vereceklerini ifade eden Özipek, 'tek çatı' altında birleşmenin adresi olarak da ABB Mersin Şubesi'ni gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 15:01:00
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?