2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özür dileyenleri kınıyorum

Kurtuluş Savaşı'nın Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Ermenilerin tehciri sırasında her kafilede bir doktor görevlendirildiğini, hastaların tedavisi ile loğusa kadınlar ve çocukların sağlığının korunması için her türlü malzeme sağlandığını belirterek, "Siz hiç öldüreceğiniz insanlara doktor, hamile kadınlarına ve çocuklarına süt verir misiniz?" dedi.

Tarsus Kültür Günleri ve Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde belediyenin davetlisi ile kente gelerek nikah salonunda lise öğrencilerine sunum yapan Timsal Karabekir, "Bu mübarek topraklar çok acı çekti. Çok şehit kanı var bu topraklara, eğer dünümüzü bilmezsek bugünümüze sahip çıkamayız. Onun için her Türk evladının görevidir, dününü bilmek, bugünü yaşamak, yarınına hazır olmak" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı yılları ve babasına ait resimlerden oluşan slayt gösterileri eşliğinde yaptığı konuşmasında, 'Ermeni soykırımı' iddialarına da babasının hayatından verdiği örneklerle karşı çıktı. Ermenilerin yaptığı mezalimler sonrasında Osmanlı'nın tehcir kararı aldığını ifade eden Karabekir, "Babam Kazım Karabekir'in çocukluğu Van ve Harput'ta Ermeniler ile dostluk ilişkileri içinde geçmiştir. Yani şimdilerde soykırım yapıldığı iddia edilen bölgelerde. O güne kadar rahat ve huzurlu bir hayat sürdüren ve Osmanlı'nın 'sadık vatandaş' dediği Ermeniler, 1915'li yıllarda Ruslar ile birlik olarak, Birinci Dünya Savaşı'nda zayıf düşen Osmanlı'yı arkadan vurmaya başladı. Sizi arkadan vurmaya çalışana siz ne yaparsınız? Osmanlı savaşın içindeydi, bazılarıyla savaştı, ileride problem yaratacak olan grupların da yerlerini değiştirmeye başladı. Yani şimdilerde sık sık gündeme gelen 'tehcir' olayı oldu. Tehcir sırasında da, kafilelerin güvenliği ve istirahatı için gerekli tedbirler alındı. Aciz ve fakirlerin yiyecekleriyle giyecekleri temin edildi. Her kafilede bir doktor görevlendirildi, hastaların tedavisi ile loğusa kadınlar ve çocukların sağlığının korunması için her türlü malzeme sağlandı. Siz hiç öldüreceğiniz insanlara doktor, hamile kadınlarına ve çocuklarına süt verir misiniz? Şu günlerde bir kampanya başlatılmış. Ermenilerden özür dileme kampanyası. Ermenilerden özür dileyenleri nefretle kınıyorum. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Kazım Karabekir'in yazdığı "Türk Yılmaz Marşı"nı öğrencilerle okuyan Timsal Karabekir, öğrencilerin alkışlarıyla sunumunu bitirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 19:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?