3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Özür' kampanyasına eşekli protesto

Mersin'de kendisini "süper vatandaş" olarak tanıtan Emin Kocaaslan, eşek sırtında, 'Ermeniler'den Özür Dileyelim' kampanyasını protesto etti.

Tek kişilik eylemleriyle dikkat çeken Emin Kocaaslan, bu kez de Ermenilerden sözde soykırım nedeniyle özür dilenmesi amacıyla başlatılan imza kampanyasını protesto etti.

Üzerinde; "Aydınlarımıza Çağrı; Nefsi Müdafaa Haktır. Ermeni Diasporası Kardeşmiş, Kardeş Değil Kalleş. Arkadaşın Eşek. Sicili Bozuk İmzacılar" yazılı bir döviz açıp eşek sırtında eylem yapan Kocaaslan, kampanyaya destek verenleri sert bir dille eleştirdi.

Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde, vatandaşların meraklı bakışları altında eylemini sürdüren Kocaaslan, söz konusu kampanyayı destekleyen aydınları rüşvet alıp, provokatörlük ve bölücülükle suçladı. Kocaaslan, "Bu sözde kampanyayı başlatanlar eğer kendilerine Atatürkçü derlerse, PKK'yı terör örgütü ilan ederlerse, 'Bizim de sicilimiz temiz, bizler de sünnetliyiz' derlerse, 'şehitler ölmez vatanda bölünmez' diye slogan atarlarsa işte o zaman aydın olurlar, adam olurlar. Çok yakında bunların hepsi sünnetsiz diye ben de imza kampanyası başlatacağım. Ermeniler nerden benim kardeşim oluyormuş? Uydurmayın, sizin kardeşinizse sizin sorununuz. Kardeşim değil, arkadaşım eşek" dedi.

Ermenilerden özür dilenmesi amacıyla imza kampanyası başlatanların adli, idari, siyasi ve manevi sicillerinin bozuk olduğunu ileri süren Kocaaslan, bu insanların da hiçbir zaman akıllanmayacağını savundu.

Kocaaslan, "Su uyur ama bu kafatasçılar hiçbir zaman uyumaz. Bu nedenle ben de ayakkabılarımı suratlarına fırlatıyorum bunu çoktan hakkettiler. Bunların hareketi; devletimize, milletimize, şehitlerimize hakarettir ve karşılıksız da kalmamalı. İmzacılar derhal bizden özür dilemeli. Biz de onlara karşı imza kampanyası başlatalım. Misilleme yapalım. Nefsi müdafaa haktır, bu duruma karşı sessiz kalan şeytandır. Eğer susarsak şehitlerimize ve vatanımıza karşı ihanet etmiş oluruz. Mustafa Kemal Atatürk, öteki dünyada yakamıza yapışır" diye konuştu.

Emin Kocaaslan, eyleminin ardından ayağından ayakkabısını çıkartıp eşek sırtında Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçmek istedi. Ancak eşek yerinden hareket etmeyince, çevredeki vatandaşlar Kocaaslan'ın yardımına koştu. Kimi vatandaşlar eşeği boyun bağından tutup sürüklerken, kimi vatandaşlar da arkasından itmeye çalıştı. Kocaaslan, eşek sırtındayken vatandaşların yardımıyla çıkardığı ayakkabısını yere fırlatarak; "Bu eşeğin sicili bozuk, üzerinden inince ısırıyor. Ayrıca sünnetsiz hayvan" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?