2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Özürlü genç okul yönetiminden tuvalet istedi

İstanbul Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi’nden başarıyla mezun olduğunu söyleyen özürlü genç Demir, Erdemli’de en büyük sıkıntısının okul ile ev arasındaki ulaşım ve okulda tuvalet sorunu olacağını söyledi.

Babası Hayrettin, annesi Selma ve küçük kardeşi Burak Demir ile birlikte Erdemli Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırmaya gelen Can Demir, okulda ihtiyacını giderebileceği bir tuvaletin yapılmasını istiyor. Maddi durumu iyi olan hayırseverlerden de eğitim bursu isteyen Can Demir, "Bana destek olanları kesinlikle mahcup etmem" diye konuştu.

6 aylıkken yanlış iğne sonucu belden aşağısının tamamen felç olduğunu belirten Can Demir, şimdiye kadar tüm zorlukları ailesinin zor şartlarda verdiği destekle aştığını, bundan sonraki zorlukları da hayırseverlerin kendisine vereceği desteklerle aşabileceğini belirtti. Can Demir, Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi’ni nasıl başarıyla bitirdiyse Erdemli Meslek Yüksek Okulu’nu da aynı azim ve kararlılıkla bitireceğini söyledi.

Erdemli Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Halil Yüce, okullarında Can Demir gibi bir bedensel özürlü gencin daha bulunduğunu, aynı sıkıntıları diğer öğrencide de yaşadıklarını belirterek, "Her iki öğrencimizin bedensel özürlülüklerinden dolayı okulumuzda ve dışarıda çektikleri sıkıntıları gidermek için çaba harcayacağız" dedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 13:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?