2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Pakistan'a anlamlı yardım

Mersin'de her yıl Ramazan ayında izdihama varan zekat dağıtımıyla gündeme gelen hububat ihracatçısı Mehmet Bayam, dost ve kardeş ülke Pakistan'a 5 bin battaniyeyle 500 çadır yardımında bulundu.

Hayırsever işadamı, diğer işadamlarına da çağrıda bulunarak, Pakistan'a yardım eli uzatmalarını istedi.
Mersin'de yaptığı hayır işleri ve yardımlarla bilinen Bayam Ticaret'in sahibi Mehmet Bayam, bu kez Pakistan halkının yardımına koştu. Hayırsever iş adamı, Birleşmiş Milletler kanalı ile geçtiğimiz günlerde deprem felaketi ile sarsılan Pakistan'a 5 bin battaniye ve 500 çadır gönderdi. Yardım malzemeleri, dün akşam iş adamına ait fabrikadan kamyonlara yüklenerek Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'ne hareket etti. 7 kamyon halindeki yardım malzemelerinin buradan askeri uçaklarla Pakistan'a ulaştırılacağı bildirildi.

Pakistan halkının yaşadığı deprem felaketini televizyonlarda görünce uykularının kaçtığını söyleyen Mehmet Bayam, "Ne yapabiliriz" diye düşündüğünü ve Pakistan Hükümeti'ne telefon açtığını belirterek, "Onlara 'Ne istiyorsunuz?' diye sorduk. Biz gıda maddesi düşünüyorduk, ancak onlar 'Gıda maddesi göndermeyin. Çadır ve battaniyeye ihtiyacımız var' dediler. Biz de çadır yaptıralım, ancak iyi ve kaliteli olsun istedik. Araştırdık, İzmir'den, Uşak'tan, Ankara'dan ve Mersin'den numuneler istedik. Neticede karar verdik ve en iyisini Mersin'de yaptırdık. Bunlar, soğuk kış günlerine dayanıklı, özel donanımlı çadırlar. Birleşmiş Milletler kanalı ile de Pakistan'a göndereceğiz" dedi.

Bu konuda diğer iş adamlarının da duyarlı olmasını isteyen Bayam, şöyle devam etti:
"Pakistan bugünkü dostumuz değil, ta cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Atatürk'e ve milletimize destek olmuşlardır. Şu ana kadar da ellerinden gelen desteği vermişlerdir. Biz neden onlardan esirgeyelim. Ben bir vatandaş olarak, onlara yardımı kendime vazife görüyorum. İsterdim ki daha fazla yardım yapayım, ancak şimdilik buna gücüm yetti."
Hayırsever iş adamının oğlu Raci Bayam da hazırladıkları çadırların soğuğa dayanıklı özel izolasyonlu olduğunu belirterek, Pakistan'ın soğuk bir bölge olduğunu, bu nedenle özel olarak imal edildiğini söyledi

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:24:11
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?