5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Pamuklu Barajı yatırım planına alındı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ‘Pamuklu Barajı Projesi’nin kent açısından hayati önem taşıdığını ifade ederek, projenin 20 milyon TL’lik bir ödenekle 2009 yılı içerisinde hayata geçirileceğini kaydetti. Aksoy, Mersin’in Mut ilçesine de Rüzgar Enerjisi Santrali kurulacağını, bu kapsamda da gerekli projelerin hazırlanıp, eksikliklerin giderildiğini söyledi.

Pamuklu Barajı Projesi’nin, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yatırım planına alındığı müjdesini veren Vali Hüseyin Aksoy, bu durumun Mersin açısından oldukça önemli bir gelişme olduğunu, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte barajdan enerji üretimi, sulama ve içme suyu gibi konularda faydalanılacağını anlattı.

Aksoy, Mersin’in ve Tarsus ilçesinin suyunu karşılayan Berdan Barajı’ndaki su seviyesiyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını ancak artan nüfusa bağlı olarak gelecekte bazı sıkıntılar yaşanabileceğini ve nedenle de Pamuklu Barajı’nın içme suyu anlamında kente önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Aynı zamanda tarımsal sulamada da barajın kullanılacağını ancak bunun cazibeli sulama yöntemi olacağını belirten Aksoy, bu durumun da ekonomiye önemli bir katkı sunacağının altını çizdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata geçirilecek olan proje için yaklaşık 20 milyon TL’lik bir ödenekle oluşturulduğuna dikkat çeken Aksoy, Mersin için hayati önem taşıyan barajla ilgili çalışmaların da 2009 yılı içerisinde başlatılacağını kaydetti. Üreticilerin de suyun önemini kavradığını ve su istediğini anlatan Aksoy, İl Özel İdaresi’nin de bütçesinin belli olduğunu ve 2008 yılında bütçenin önemli bir bölümünün sulamaya ayrıldığını ve bu yıl da yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Vali Aksoy, Mersin’in Mut ilçesinde de rüzgar enerjisi üretimiyle ilgili olarak bir santral çalışması yapılacağını, bunun da bölge açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Bölgemiz gerek rüzgar ve güneş enerjisi bakımından, gerekse de alternatif enerji bakımından önemli bir potansiyele sahip. Rüzgar Enerjisi Santrali ile ilgili olarak gerekli tüm projeler hazırlandı. Sadece imar izniyle ilgili bir eksiklik vardı. Bölgenin belediye hizmet sınırının dışında, dağlık bir bölgede yer alması nedeniyle İl Genel Meclisi kararı gerekiyordu. Söz konusu değişikliği de ocak ayında yapılan meclis toplantısında görüşülerek kabul edildi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 10:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?