4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Pamukoğlu'ndan CHP yorumu

PAMUKOĞLU'NDAN CHP YORUMU

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP'deki başkanlık değişimini dışarı ve içeriden düzenlenmiş bir entrika olduğunu iddia ederek, 24 saat önce ağlayıp, 24 saat sonra üzülenlerinse yine 24 saat sonra tekrar ağlayabileceğini söyledi.

CHP'de 3 kaptan olduğunu ve böyle giderse geminin batacağını savunan Pamukoğlu, meselenin de sadece başkanlık değil, aynı zamanda da partinin yapısının değiştirilmesi olduğunu savundu.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Pamukoğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'ı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularına da yanıt veren Pamukoğlu, çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. Türkiye'de başta ekonomi olmak üzere iç ve dış siyasette işlerin yolunda gitmediğini, halkın da bu durumun farkında olduğunu kaydeden Pamukoğlu, bunun yanında siyasilerce sıkça dile getirilen 'değişim' söylemlerininse gerçeği yansıtmadığını savundu.

Bugün Türkiye genelinde 60 il ve yaklaşık 400 ilçede örgütlendiklerini, önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlere hazırlandıklarını anlatan Pamukoğlu, bugüne kadar 426 bin kişinin de partilerine üyelik müracaatında bulunurken, bunun da yaş ortalamasının 18-32 olduğunu ve ilk defa siyasete giren isimler olduğunu dile getirdi. Genç ve dinamik bir yapının kendilerini diğer siyasi partilerden ayıran fark olduğunu kaydeden Pamukoğlu, bugünkü mevcut siyasi yapı ve mevcut siyasetçilerle de Türkiye'nin hiçbir yere gidemeyeceği gibi sorun ve sıkıntıların da çözülemeyeceğini öne sürdü.

"CHP'DE 3 KAPTAN VAR. BÖYLE GİDERSE GEMİYİ BATIRACAKLAR"

CHP'de Deniz Baykal'ın istifasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin genel başkanlığına getirilmesiyle birlikte yaşanan süreçle ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya da yanıt veren Pamukoğlu, "Bu dışarıdan ve içeriden düzenlenmiş bir manevra başka bir ifadeyle de entrika. 24 saat önce herkes ağladı, ancak 24 saat sonra herkes sevindi. Bu hiçte sağlıklı bir işaret değil. Bu ruhtaki insanlar 24 saat sonra yeniden ağlayabilir. Yani med ve cezir. Ne zaman gelecekleri ve ne zaman gidecekleri

belli. Bir gemiyi iki kaptan batırır. Ama benim gördüğüm kadarıyla CHP'de 3 kaptan var. Eğer böyle giderse önce kayaların altında gemiyi ortadan delersin, sonra açık suya bile gerek yok sığ suda batırırsın. İnsanların kendi düşünce gücüyle düşünüp planladığı hiçbir şey gerçekleşmez. Hayatı olaylar ve koşullar tayin eder. Bunu sizler de göreceksiniz. Ancak her şeye rağmen 3 kaptanlı bir gemi yürümez" dedi.

"KONU LİDERLİK DEĞİL PARTİNİN YAPISINI DA DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR"

Herkesin bir konu hakkında görüş ve düşüncesini dile getireceğini asıl kararı verecek kişininse liderin kendisi olduğunu anlatan Osman Pamukoğlu, liderlerin de kurmaylarından aldığı fikirlerle karar vermeyeceğini, aksine kendisi kurmaylık yaparak bir fikre ulaşacağının altını çizdi. Liderlerin önce cesur olması gerektiğini, bu özelliğini de zekası, güçlü bir sezgi ve özgüvenle pekiştirmesi gerektiğinin altını çizen Pamukoğlu, böylesi bir tablonun da CHP için geçerli olmadığını iddia etti.

CHP'de yaşanan gelişmelerin zaman içinde herkesin göreceğini kaydeden Pamukoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Benim gördüğümse partinin bulanık olduğu, bulutların içinde gelip gidiyor. 2-3 tane kaptan var ve her şeyden de önemlisi partinin iç yapısıyla oynanıyor. Manevra içeriden ve dışarıdan planlanınca bunun taraftarları da patronları da düğmelere basacaklardır. Konu sadece liderlik meselesi değil. Aslında o partinin genel yapısını da değiştirmek istiyorlar. Partinin iç yapısıyla da oynadılar. Bir

düşünün bakalım partide kimler daha çok söz sahibi." Meselenin Parti Meclisi'nde değişikliğe gidilmesi, yeni isimlerin takviye edilmesi kadar basit olmadığına dikkat çeken Pamukoğlu, il ve ilçe başkanlarının yönetimleriyle birlikte hala görevlerinin başında olduğunu, partinin Meclis'teki milletvekillerinin de yine aynı isimler olduğunu hatırlattı.

PAMUKOĞLU'NDAN CHP YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:42:00
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?