4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Panzerde 'çocuk' var

PANZERDE 'ÇOCUK' VAR

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nce hayata geçirilen; 'Toplumsal Dayanışma Projesi' kapsamında çocuklar polis merkezlerini gezip, MOBESE kameralarından kendi evlerini gözetledi. Polis panzerine çıkıp, polislerle bilardo oynayan çocuklar keyifli anlar yaşadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce yürütülen proje, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı ve terör olaylarıyla sık sık gündeme gelen mahallelerde faaliyet gösteren okullarda eğitim-öğretim gören toplam 800 çocuğu kapsıyor. Gençlerin gelecek yaşantılarında polis merkezleriyle kaynaşmalarının sağlanması ve vatandaşlarla polis merkezleri arasında bir köprü kurulabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarla birlikte polis merkezlerinin korkulacak

bir yer olmadığının gösterilmesi hedefleniyor. Terör olaylarında küçük yaştaki çocukların kullanılmasının önüne geçilerek, onların eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunulması, çocukların polis ve toplumla barışık hale getirilmesi, polis ve devlete karşı güven ve ilgilerinin arttırılmasının da projenin amaçları arasında yer aldığı belirtiliyor.

POLİS PANZERİNE ÇIKIP EĞLENCELİ ANLAR YAŞADILAR

Hayat Bilgisi ders programında yer alan; 'Çevremizi Tanıyalım Ünitesi' çerçevesinde ilk geziyi Hürriyet İlköğretim Okulu'nda eğitim gören toplam 62 öğrenci gerçekleştirdi. Öğrenciler terör olaylarının yoğun olduğu bölgelerdeki bölge polis merkezlerinin yanı sıra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile birlikte haber merkezi ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret etti. Çocuklar, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaretinde burada kapıda görevli polis memurlarınca

karşılandı ve polislerle çocuklar tek tek tokalaştı. Şubede yer alan panzerlere yoğun ilgi gösteren çocuklar, gerekli onay verildikten sonra söz konusu panzerlerin üzerine çıkarak keyifli anlar yaşadı. Panzerin içine girerek, aracın nasıl çalıştığı konusunda da bilgi alan çocuklar, daha sonra yine polislerle birlikte bilardo oynayarak keyifli anlar yaşadı.

KENDİ EVLERİNİ MOBESE KAMERASINDAN GÖZETLEDİLER

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına geçen çocuklar, burada binanın girişinde önce hatıra fotoğrafı çektirdi ardından da MOBESE'nin ana kumanda merkezini ziyaret ederek, sistemin nasıl işlediği konusunda görevli polis memurlarından bilgi aldı. MOBESE kameralarından kendi evlerinin bulunduğu bölgeyi de gözetleme fırsatı bulan çocuklar, ziyaretleri esnasında Demirtaş Mahallesi civarında yaşanan bir trafik kazasını da saniye saniye izledi ve polis memurlarının olaya nasıl müdahale ettiğini yerine görmüş oldu. Ardından konferans salonuna geçerek, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile bir araya gelen çocuklar, merak ettiği sorulara da yanıt aradı.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMELİYİZ"

Bir ülkenin yarınlarından emin olabilmesi için geleceğini emanet edeceği gençlerinden emin olması gerektiğini vurgulayan Arif Öksüz, "Bugünün büyükleri olan bizler üzerimize düşeni yapıp, sorumluluklarımızı yerine getirirsek geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımız da kendi üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirecektir" dedi. Çocuklara bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek, bu konuda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde de bulunan Öksüz, "Sizlerden

çevrenizi ve yaşadığınız kenti tanımanızı istiyoruz. Suya atılan bir taş gibidir bu tanıma işi. Durgun suya atılan bir taş, halkalar halinde çevresini etkiler. Siz de böyle yapmalısınız. Sizler de mahallenizden yola çıkarak çevrenizi aşama aşama tanımalısınız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Öksüz, etkinliğe katılan çocuklara okuma kitabı hediye etti.

PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
PANZERDE 'ÇOCUK' VAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 16:56:03
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 18:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?